Sex nya färger presenteras av Farrow & Ball

Suffield Green och Chine Green. Foto: Farrow & Ball

– Färgpsykologi kan vara ett komplicerat ämne men några grundläggande principer kan hjälpa till att styra dig i rätt riktning, oavsett om du försöker skapa den perfekta atmosfären eller vill att ett specifikt utrymme ska utlösa en specifik känslomässig reaktion, säger Patrick O’Donnell, internationell varumärkesambassadör för Farrow & Ball.

Patrick illustrerar dessa principer genom ett urval av jordnära gröna, fridfulla blå och lugnande mjuka toner från Farrow & Ball Curated by Liberty-kollektionen, tillsammans med tips om hur man använder dem på ett sätt som utnyttjar det bästa av deras humörhöjande kvaliteter.

Grönt
– Natur- och utomhusfärgen grön symboliserar förnyelse och tillväxt. Den här kombinationen av positivitet och lugn är perfekt inkapslad i den glada Suffield Green, vilket gör den till ett fint alternativ för en välkomnande hall eller vardagsrum.

Chine Green är ett utmärkt exempel på den gröna färgens förmåga att få ett rum – och människorna i det – att känna sig mer grundade. Det gör underverk i de rum som vanligtvis används på kvällen, för att återhämta sig efter en lång dag.

bild
Bild: 

 

Blått
– Blått kan skapa olika stämningar beroende på intensitet och djup. De blekare tonerna förmedlar stillhet och lugn, medan de djupare nyanserna ger en känsla av allvar och intelligens.

Prova en mörkare nyans som Sloe Blue på hemmakontoret (eller vilket utrymme som helst som fungerar som ett kontor). Den består av en rejäl dos svarta pigment som ger fyllighet och djup. Utrymmen för avslappning och lek kan behöva en något lite ljusare ton, som exempelvis Berrington Blue.

 

bild
Sloe Blue och Berrington Blue. Foto: Farrow & Ball

Neutralt
– Vitt representerar såväl renhet som nystart och klarhet, men en ren vit färg kan kännas lite kylig och klinisk. En benvit färg med varma röda undertoner, som Archive, känns mer lugnande samtidigt som den är tillräckligt mångsidig för att användas i vilket rum som helst i huset.

Önskas lite mer färg – men ändå den avslappnande effekten av en neutral ton – kan du testa Potted Shrimp. Den är ljusrosa med mycket gult i basen, vilket gör att den känns både bekant och omfamnande. Perfekt för alla rum du vill uppleva som underbart välkomnande.

 

bild
Potted Shrimp och Archive. Foto: Farrow & Ball