Northern utökar kollektionen Daybe

Foto: Northern

Under våren 2022 presenterar Northern två nya möbler i designduon Morten & Jonas kollektion Daybe. Den befintliga soffan får nu fint sällskap av Daybe Daybed och Daybe Dining Sofa som ämnar sudda ut gränserna mellan form och funktion.

Daybe Dining Sofa kombinerar form och funktionalitet, och skapar den perfekta balansen mellan det vardagligt praktiska och den karaktäristiskt nordiska stilen. Den eleganta soffan har med sin lätta stålrörsram och quiltade sits ett modernt uttryck och kan agera både elegant arbetsplats och atmosfärisk samlingsplats vid en middagsbjudning.

Foto: Northern

Daybe Dining Sofa går att få med svart eller vit metallbotten och med klädsel i ljusgrått, mörkgrått, ljusbrunt eller gråblått Brusvik-tyg från Kvadrat. Kökssoffan är det perfekta komplementet till det nyligen lanserade matbordet Expand Dining Table designat av Sami Kallio.

– När vi designar nya möbler, börjar vi alltid med att ta reda på och förstå behoven hos de människor som ska använda dem. Northern vill inte bidra till kortlivade trender, vi vill skapa tidlösa produkter som är byggda för att hålla, något som vi anser är kärnan i bra och tidlös design, säger formgivaren Morten Skjærpe Knarrum.

Daybe Daybed är en vidareutveckling av Daybe Sofa, och är en mer kompakt version och passar i såväl vardagsrum som sovrum eller på hemmakontoret. Dagbädden har berikats med en justerbar läderrem där det går kan addera en eller flera kuddar. I och med att dagbädden har samma formspråk som soffan kan den fylla många olika funktioner i hemmet, oavsett om det handlar om arbete, umgänge eller vila.

I en tid då våra hem har blivit multifunktionella platser där vi både arbetar, vilar, leker och umgås, vill vi att möbler ska designas för att möta de föränderliga behoven i livet. Ingen annan möbel tillför samma känsla av elegans på samma sätt som en dagbädd. Även om den initialt kan kännas som en överflödig möbel, är den väldigt användbar och mångsidig.

Foto: Northern