Foscarini förvärvar det tyska varumärket Ingo Maurer

Foto: Foscarini

Foscarini stärker sin ledande globala roll inom sektorn för dekorativ ljusdesign genom att förvärva det tyska varumärket Ingo Maurer. Målet att ta till vara på det unika värdena i Ingo Maurers estetiska språk och garantera dess framtida utveckling i enlighet med dess prestigefyllda historiska identitet.

bild
Foto: Foscarini

Foscarini SpA och Ingo Maurer GmbH ingick under maj 2022 ett avtal för att låta det tyska företaget bli en del av Foscarinis kreativa nav inom dekorativ ljusdesign. Affären innebär att Foscarini förvärvar 90 % av aktierna i Ingo Maurer, medan de återstående 10 % stannar kvar hos Sarah Utermöhlen, dotter till den ikoniska tyska designern och grundaren.

bild
Foto: Foscarini

Ingo Maurer GmbH grundades 1966 av designern Ingo Maurer och företaget är ett varumärke som gjort sig känt för att med stor skicklighet skapa och producera lampor, spektakulärt unik design och belysningssystem. Ingo Maurer är känt för verk som kombinerar det vanliga med det extraordinära och som är provocerande och underhållande på samma gång genom ett fascinerande samspel mellan teknik och uttrycksfullhet. Alla produkter designas och tillverkas med hjälp av hantverksprocesser av Ingo Maurer-teamet vid huvudkontoret i München för att därefter distribueras över hela världen.

bild
Carlo Urbinati. Foto: Foscarini