En ny PH-klassiker – Pale Rose från Louis Poulsen

Foto: Louis Poulsen

Louis Poulsen talar direkt till dagens inredningstrender och introducerar den danske designern Poul Henningsens ikoniska treskärmslampor i ljusrosa.  Nya PH 3 1⁄2-3 Pendel och PH 2/1 Bord i mässing kommer att belysa och spegla sin omgivning och skapa nya, spännande och poetiska miljöer med sina glasskärmar i blankt ljusrosa.

bild
Foto: Louis Poulsen

Färgat glas har blivit populärt på nytt, vilket gör interiörerna mer levande än någonsin. Den speciella mjuka känslan hos pastellskärmarna, förmedlar känslan av 2020-talet. Med de nya PH Pale Rose-varianterna blir atmosfären extra sofistikerad, och belysnings- kvaliteten lika enastående som någonsin.

När Louis Poulsen i samarbete med Poul Henningsen introducerade färgade glasskärmar omkring år 1930 blev de en stor framgång. De, på den tiden, fascinerande skärmarna i bärnstensfärgat, rött och gult glas erbjöd en möjlighet till mer värme och individualitet i hemmet, utan att kompromissa med ljuskvaliteten.
I dag är dessa vintagelampor lika trendiga som någonsin tidigare.

bild
Foto: Louis Poulsen

Henningsen hade alltid ambitionen att ge människor förutsättningar att ljussätta sina hem på bästa möjliga sätt, och när elektriskt ljus började ersätta ljuskronor och fotogenlampor skapade han därför PH-systemet. Innan han introducerade en omfattande, ny serie PH-lampor var det dock framför allt kommersiella kunder och offentliga myndigheter som attraherades av den mycket funktionella och ultramoderna PH-lampan.