Johanson - Möt "Aston" designad av Johan Lindstén

Foto: Johanson

Aston – ergonomisk lättviktare som flirtar med det förflutna.

Samarbetet mellan Johan Lindstén och Johanson är långt och nära. Flertalet serier signerade Lindstén finns i sortimentet och numera kan även Aston sälla sig till skaran.

ASTON är en smäcker, stapelbar stol i stilren design som genom sin utformning kan anta olika uttryck genom olika färg och textilval. Den smidiga formen av ben och rygg skapar en lätthet och små detaljer som infästningar mellan stolsben och rygg är dolda i konstruktionen. Inspirationen är bland annat hämtad från de klassiska Thonet-stolarna vars former är lika självklara nu som då. Här ser vi en produkt där strävan varit att hålla nere antalet delar och nyttja tekniker som 3D-bockning utan att på något sätt göra avkall på vare sig uttryck eller komfort.

bild
Foto: Johanson

ASTON är en lättviktare med fantastisk ergonomi och nyskapande design som flörtar med gångna tider och en epok som flytt. Benställningens 3D-kurvatur ger ett naturligt handtag i ryggen vilket underlättar förflyttning i offentliga miljöer. Flexibilitet i olika utförande och alternativ, säger Johan Lindstén.

Stolen tillverkas av Johanson i Markaryd där såväl sömnad som konstruktion sköts av hantverkskunniga händer. Flexibiliteten gällande färgsättning av metallstativ och tapetsering är näst intill oändlig. Skapa färgstarka miljöer med kontraster eller lågmälda och finstämda. Genom Johansons egen tillverkning skapas möjligheter.