Ny app gör färgvalet enklare - Hjälper dig visualisera, jämföra och välja kulörer till dina väggar

RoomX finns för nedladdning globalt via AppStore och är gratis att ladda ner och använda. Foto: RoomX

RoomX är en ny gratis-app som låter såväl inredningsproffs som hemmafixare testa nya kulörer på sina väggar. Bakom lanseringen står trion Lina Olstedt, Katya Runnberg och Emilia Stjärnström Nilsson.

Allt började med ett behov av att själva vilja visualisera olika färgval inför att de skulle måla om hemma. Nu har de skapat mobilappen som med hjälp av artificiell intelligens låter dig testköra och jämföra över 250 NCS kulörer på dina väggar. Genom att ta ett foto eller ladda upp en bild kan du i appen testa hur ditt rum skulle se ut i olika nyanser och färger på väggarna. Det går att spara olika alternativ och dela dem med vänner och familj.

- Vi var i en fas där alla tre hade flyttat till nya boenden. Inredning har alltid varit ett av våra gemensamma intressen och i samband med våra flyttar började vi diskutera hur svårt det är med färgval när du ska måla om. Vi upptäckte ganska snabbt att det är svårt att visualisera olika kulörer på väggen du har framför dig och vi kände att det saknades enkla hjälpmedel. Tillsammans spånade vi på vad som skulle underlätta och hjälpa oss bli inspirerade, och bestämde oss för att själva börja utveckla en app som kunde uppfylla det här behovet, säger Katya Runnberg, medgrundare för RoomX.