Northern presenterar ny belysning av Morten & Jonas

Foto: Northern

Under 2022 presenterar Northern både nyheten Blush Rail Pendant och en uppdaterad version av Me Floor Dim Lamp. Båda lamporna är formgivna av Morten & Jonas och med nya justerbara dimrar gör de det enkelt att skapa en trivsam och inspirerande omgivning som enkelt kan anpassas efter behov. 

Tillsammans med den norska designduon Morten & Jonas har Northern tagit fram lampor som förutom dess naturliga funktion som ljuskälla också ska ha en positiv inverkan på människans välbefinnande. De lika estetiskt tilltalande som högkvalitativa lamporna Blush Rail Pendant och Me Floor Lamp bidrar med karaktär samtidigt som de även adderar atmosfär och känsla i rummet.

bild
– Bra belysning ska alltid fylla ett syfte och samtidigt knyta an till rummet den placerats i och människorna som använder det, säger Morten & Jonas. Foto: Northern

Blush Rail Pendant är tillverkad med ett stålrör som utgångspunkt och designad för att stå i centrum utan att ta fokus från utrymmet den lyser upp – exempelvis matsalen eller vardagsrummet. De nya ljuskällorna med dimbart ljus gör det möjligt att justera belysningen för varje tillfälle och rum samt anpassa den efter personliga preferenser. Lampan kommer i två olika versioner med antingen tre eller fem ljuskällor och går att få i färgerna matt vit, matt svart och varm beige. 

Den nya Me Dim Floor Lamp har samma eleganta form och flexibla, reglerbara skaft som sin föregångare, men har uppdaterats för ännu bättre funktionalitet. Den nya versionen är högre och har fått en tyngre basplatta för ökad stabilitet, samt en dimmer i mässing. Uppdateringen gör Me Dim Floor Lamp till den ultimata läslampan då både ljus och läge kan justeras helt efter känsla, allt för att vara användbar i så många olika sammanhang som möjligt.

bild
– Genom en kombination av nya komplement och den ursprungliga funktionen tror vi att vi har skapat den perfekta läslampan, säger Morten & Jonas.  Foto: Northern

 

bild
Foto: Northern