Montana Kids - Små möbler för de allra minsta

Foto: Montana

Ett barns fantasi är en källa till förundran. Ta dem till badet och de kommer att förvandlas till en haj. Ge dem en kartong så skapar de ett slott. Montana Furniture tror på kraften i ljusa, glada färger och deras förmåga att hålla sinnen och hjärtan öppna, lekfulla och fantasifulla, oavsett ålder. I och med lanseringen av Montana Kids presenterar det danska möbelmärket en kollektion av små möbler för de minsta i hushållet, skapade i samarbete med designstudion Hvass&Hannibal. Den nya Montana Kids-kollektionen består av Monterey Kids-bordet, Kevi Kids snurrstol och Mini Play-boxen. 

bild
Foto: Montana

Skapa den perfekta platsen för nästa generation att frigöra sin kreativitet. Välj bland 40 vattenbaserade lackfärger för ditt barns EU-miljömärkta Monterey Kids-bord. I allmänhet är barn inte bra på att sitta still. Att ge dem friheten att röra sin kropp, medan de fortfarande sitter i sin stol, kan ge en naturlig frigöring av energi. Med snurrstolen Kevi Kids i en ny, mindre storlek får du en bekväm, flyttbar och höj- och sänkbar stol som kan växa med ditt barn. Den nya snurrstolen Kevi Kids är en miniatyrkopia av den ursprungliga kontorsstolen designad 1958, och kommer i fyra olika färger från Montana-paletten: Rhubarb, Flint, Parsley och Amber. Lägg leksaker och alla gosedjur på ett ställe – Mini Play-boxen är flexibel förvaring på hjul som är certifierade med EU Ecolabel och Danish Indoor Climate-märket. Precis som hela Montana Mini-serien är den nya Mini Play-boxen gjord av den välkända tåliga Montana MDF men hålls mini med en tjocklek på endast 8 mm. Välj bland 10 noggrant utvalda Montana-färger. Den befintliga Montana Mini-serien kommer att ingå i den nya Kids-kollektionen. 

bild
Foto: Montana

En lekfull tolkning av Hvass&Hannibal 
 
Designstudion Hvass&Hannibal hjälpte till att skapa Montana Kids-kollektionens lekfulla grafiska universum. Deras koncept är en lek med skala och fantasi – de behandlar de öppna Minis som miniatyrrum som kan utrustas med arketypiska arkitektoniska element. Att skapa en koppling mellan lekens skala, barnets och de vuxnas skala med färgglada inslag som liknar trappor, möbler och dörrar – väcker fantasi och lekfulla interaktioner. 
 
Hvass&Hannibal grundades i Köpenhamn 2006 av Nan Na Hvass & Sofie Hannibal medan de gick på Kungliga Danske Kunstakademiets Designskole. Studion arbetar med grafiska designlösningar, illustration, identitetsdesign, textilier, grafik, inredning med mera. Den talangfulla duon har mottagit flera priser, haft juryposter i en rad tävlingar och hållit föredrag och workshops på konferenser och utbildningsinstitutioner i Asien och över hela Europa. 

bild
Foto: Montana

Montana Kids-kollektionen kommer att finnas i butik från juli/augusti.