Kisss Lounge Chair - hyllning till Dalí och den mänskliga touchen

Kisss Lounge Chair. Foto: moooi

Kisss Lounge Chair av Marcel Wanders är en sammankopplingsbar sittmöbel med stoppning som hyllar Salvador Dalís ikoniska Mae West Lips Sofa. Den kurviga silhuetten hos stolen är lekfullt surrealistisk och lämpar sig för en mångfald av miljöer.

Stolen erbjuder en mängd olika konfigurationsmöjligheter och kan användas antingen som en fristående möbel eller kombineras i en rad olika arrangemang för att passa olika rum, oavsett deras storlek. Dess anpassningsbara design gör att det går att skapa enhetliga och mångsidiga sittarrangemang som passar olika behov och stilar

b
Produkt- och inredningsdesignern Marcel Wanders huvudsakliga målsättning är att återinföra den mänskliga touchen i designen. Foto: moooi

Med en mattsvart beslagmekanism kan flera stolar enkelt kopplas samman för att skapa unika konfigurationer. Oavsett om det är som en enskild möbel, i rad, U-form, eller cirkulär form, går det att skapa enhetliga sittarrangemang med en personlig stil.

Kisss Lounge Chair är klädd i Kvadrat Divina 3 623, tillverkat av 100% ull och finns i flera färgalternativ. 

b
Oändliga kombinationer möjliggör att möbeln anpassar sig till utrymmet. Foto: moooi
b
En stol väger 120 kg. Foto: moooi

 

b
Möbeltyget är Kvadrat Divina 3, ett 100% ulltyg med olika färgalternativ. Foto: moooi
b
Stolen i möbeltyget Kvadrat Divina 3 791. Foto: moooi

Designern Marcel Wanders förklarar:

"Kyssen är ett betydande tema inom litteraturen och konsten, vilket representerar kärlek och fungerar som en förbindelse för djupa känslor. Den pryder sidorna i berättelser, målningar och skulpturer och lägger till ögonblick av tidlös skönhet till människans upplevelse. Mitt mål är att införliva utrymmen med en överflöd av kyssar och väva trådar av kärlek och anslutning in i själva tyget i våra liv."

b
Stolen är formgiven av den nederländska interiördesignern Marcel Wanders. Foto: moooi