En fusion av traditionellt hantverk och teknologi

Cirql Nu Foto: Dedon

Den tyska designern Werner Aisslinger har tillsammans med DEDON, en ledande aktör inom utomhusmöbeldesign, skapat den nya kollektionen CIRQL NU.

Kollektionen hämtar inspiration från den enkla och samtidigt komplexa vävningen hos afrikanska utomhusstolar.  CIRQL NU förenar traditionellt hantverk med banbrytande teknologi genom den innovativa DEDON Invert Fiber. Teknologin utvecklades och har testats av ett tvärvetenskapligt team i norra Tyskland. Den kombinerar två distinkta färger och ytor och bildar en 3D-effekt som blandar det moderna med det arketypiska i färg och form.

b
Serien passar in i olika utomhusmiljöer. Foto: Dedon
b
Dynorna är avtagbara och alla dynöverdrag kan tvättas i 30 °C. Foto: Dedon
b
Loungestol, fåtölj och fotpall. Foto: Dedon

Varje stol är utformad för att kunna anpassas efter individuella preferenser och olika utomhusmiljöer. Kollektionen inkluderar en loungestol, en fåtölj och en fotpall samt valfria sittdynor och passar in i olika utomhusmiljöer.

b
Tekniken kombinerar två färger och ger en yta med 3D-effekt. Foto: Dedon

 

b
Foto: Dedon
b
Det tar 36 timmar att väva en fåtölj. Foto: Dedon

Den kreativa kraften bakom Cirql Nu, Werner Aisslinger, har satt en outplånlig prägel på modern design sedan han grundade sin studio 1993. Med en förkärlek för att tänja på gränser sträcker hans arbete sig från banbrytande koncept till ikoniska möbler.

"Du behöver ett ögonblick för att linda huvudet runt fibrernas komplexitet och mängden arbete som har gjorts här"

-Werner Aisslinger

 

b
Designern Werner Aisslinger. Foto: Dedon