Nya Vitamin - En lekfull färgkick hos Seletti

Selettis "Vitamin" av Marcantonio. Foto: Antinori

Under Milan Design Week 2024 presenterar designföretaget Selettis flaggskeppsbutik på Corso Garibaldi en utställning av deras nya produkter. Här uppvisas bland annat företagets belysningsarmaturer från det italienska designföretaget. 

VITAMIN, design av Marcantonio

Vitamin är det nya färgglada belysningsprojektet av konstnären-designern Marcantonio och designföretaget Seletti förstärks nu med en ny kollektion av lampskärmar, ljusstakar, ljuskronor och ljusstakar där de oväntade huvudpersonerna är saftiga grönsaker och färska frukter.
 

b
"Vitamin" är Selettis nya innovativa belysningsarmaturer. Foto: Seletti
b
Arrangemang av paprikor, persikor, gurkor och pumpor, auberginer, vattenmeloner, päron, ananasar och citroner. Foto: Seletti

Den italienska konstnären och designern Marcantonio fortsätter att experimentera med bilder tagna från den naturen och porträtterar nu frukter och grönsaker på ett originellt sätt. Han inte bara fyller det vardagliga utrymmen med färg, utan det hyllar också deras fördelar, med namnet Vitamin som betonar hur avgörande de är för allas näring och välbefinnande. En tomat bär upp en morot, som i sin tur håller upp en citron; en apelsin blir basen för en banan som håller upp en aubergine; arrangemang av paprikor, persikor, gurkor och till och med pumpor, auberginer, vattenmeloner, päron, ananasar och citroner ger form åt ljusa skulpturala former; färgglada, enastående produkter där frukter och grönsaker alltid är färska och säsongsmässiga.

b
Serien "Vitamin" är formgiven av den italienska designern Marcantonio. Foto: Seletti
b
Oortodoxa metoder för att omdefiniera verkligheten. Foto: Seletti
b
Installationen på Milano Design Week 2024. Foto: Antinori