Lokal inspiration och bevarad historia då Studio Aisslinger inreder Hobo Hotel

Hobo Helsinki har designats av prisbelönta Berlin-baserade Studio Aisslinger, som även står bakom Hobo Stockholms design. Foto: Nordic Hotels & Resort

Öppnandet av Hobo Hotel i Helsingfors markerar det andra steget för konceptet som ursprungligen startade i Sverige. Byggnaden har renoverats under nästan två år med Studio Aisslingers prisbelönta interiördesign.

Hotellet  är inspirerat av systerhotellet på Brunkebergstorg i Stockholm och bryter normerna för boutiquehotell genom att fokusera mindre på traditionella tjänster som concierge och fine dining, och mer på livekonserter och popup-klubbar. Det nya hotellet i centrala Helsingfors är skapat med enbart lokal samhällsintegration i åtanke.

Inredning och aktiviteter är utvalda från lokala resurser för att skapa en mötesplats för det lokala samhället. Hotellet strävar efter att vara både lokalt förankrat och internationellt relevant genom att uppmuntra till autenticitet och lokal förankring.

b
Interiören har designats av prisbelönta Berlin-baserade Studio Aisslinger. Foto: Nordic Hotels & Resort
b
Studio Aisslinger även arbetat med urbana naturmaterial som tegelstenar. Dessa utgör bland annat flertalet väggar inne på rummen som samtidigt fungerar som Hobos signatur-”peg walls”. Foto: Nordic Hotels & Resort
b
Flera interiörelement har bevarats från det tidigare hotellet, däribland träfönsterkarmar, klinkergolv och väggar.  Foto: Nordic Hotels & Resort

Hobo Helsinki är beläget i en byggnad som tidigare var ett annat hotell. Interiören är skapad av det prisbelönta Studio Aisslinger från Berlin, som även designade Hobo Stockholm. För Hobo Helsinki har Studio Aisslinger använt Helsingfors som både inspiration och källa till material. Lokala material som natursten, terrazzo och tegel har återanvänts för att skapa en unik atmosfär.

Som en del av Hobos hållbara strategi har Studio Aisslinger valt att behålla flera interiörelement från det tidigare hotellet, såsom träfönsterkarmar och klinkergolv. För Hobo Helsinki har de också integrerat urbana naturmaterial som tegelstenar i designen, vilka används både som väggar och som en signatur "peg wall" inne på rummen.

b
Studio Aisslinger arbetade med Helsingfors som både inspirationskälla och materialkälla.  Foto: Nordic Hotels & Resort

 

b
Lobbyn. Foto: Nordic Hotels & Resort
b
Det nyöppnade Hobo hotel på Kluuvikatu 4 i Helsingfors. Foto: Nordic Hotels & Resort.