La Botanica – en lekfull oas i Art Deco

Matsalen i grönblått och rosa associerar till färger som återfinns i Amazonas regnskogar. Bildväggen har motiv av djur och natur. Lampor av tyg med fransar knyter även de an till temat djur och natur. För att förhöja den varma känslan används belysning med som högst 2400 Kelvin istället för som standard 2700 Kelvin. Foto: Markus Grammer

Inredning och design på La Botanica är inspirerad av blommor, grönska och har ett botaniskt tema. Det är en unik upplevelse för både för ögat och smaklökarna.

Av: Sofia Gad

b
Kaklad barfront i rosa. Trianglar som i vissa vinklar påminner om utslagna blommor. Stolar i mörkt trä med inspiration från Amazonas. Foto: Markus Grammer

La Botanica i Mall of Scandinavia i Stockholm erbjuder ett unikt koncept för mat i en inbjudande miljö med inspiration från naturen. Här finns Sveriges största matbuffé och omfattande dessert- och godisavdelning. Ansvarig för inredning och design är företaget TOREKULL Interior Architecture and Design & Partners. Alla blom- och växtarrangemang har skapats av Cecilia Angervall på Stil & Känsla.

– Utmaningen i projektet var framförallt hur man gör en buffé elegant och spännande. Vi ville skapa en plats där gästen kan glömma tid och rum. En atmosfär som talar till alla sinnen och andas livsglädje, säger Maja-Li Torekull, ägare och grundare av TOREKULL.

Resultatet blev en lekfull oas med inspiration från Amazonas, Art Deco och det glada 20-talet, med dess precisa och geometriska former och djärva färger. En smakupplevelse i hemtrevlig miljö för alla åldrar.

– Med färg, form och varm belysning har vi skapat en inredning och design som är både visuellt tilltalade och funktionell, avslutar Maja-Li Torekull.

b
Karamellfärgad rosa dessertstation i pulverlackad metall som är 25 meter lång. Organiska former med inspiration från naturen och Art Deco. Glashyllor i olika färger. Foto: Markus Grammer
b
En del av dessertbuffén är för godis. Här syns även väggtapet med inspiration från växtriket.
Foto: Markus Grammer
b
Specialdesignat vinylgolv med mönster inspirerat från blad och fasanfjädrar i Art Deco-stil. Golvet är hållbart och framtaget för att klara hög trafik. Foto: Markus Grammer
b
Till vänster anar man Sveriges största matbuffé med snirkelformad disk som är 50 meter lång. Taklampan föreställande en blomma går i rosa som tillsammans med de ljusbruna fransarna skapar en lekfullhet.
Foto: Markus Grammer
b
Matsalen i grönblått och rosa associerar till färger som återfinns i Amazonas regnskogar. Bildväggen har motiv av djur och natur. Lampor av tyg med fransar knyter även de an till temat djur och natur. För att förhöja den varma känslan används belysning med som högst 2400 Kelvin istället för som standard 2700 Kelvin.
Foto: Markus Grammer