Insula av Patricia Urquiola

Modulsoffan Insula design: Patricia Urquiola. Foto: Kettal

Modulsoffan Insula är Patricia Urquiolas moderna tolkning av det traditionella sittplatserna som finns i arabiska majlis, där samhällsmedlemmar samlades för att diskutera händelser och lokala ärenden, ta emot och underhålla gäster och vänner.

Det är en låg, rationell modulsoffa med mjuka former och en rullad ryggstöd. Ryggstödet är det centrala designelementet och betonar det horisontella. Den har balanserade proportioner som gör den till ett arkitektoniskt inslag som kan integreras på ett subtilt sätt.

b
Insula är designad av den spansk-italienska arkitekt och designern Patricia Urquiola Foto: Kettal
b
Insula är en låg modulsoffa med släta linjer. Foto: Kettal
b
Inspirationen kommer från sittplatserna som finns i Arab Majlis, där medlemmar i samhället samlas för att diskutera evenemang och lokala frågor. Foto: Kettal

I likhet med den ursprungliga majlisen, är huvudsyftet med Insula-soffan att underlätta socialt umgänge. Dess konfigurationer gör att den kan anpassas för olika sociala tillställningar, oavsett om det är inomhus eller utomhus: från kontorsreceptioner som skapar en avslappnad arbetsmiljö till hemmamiljöer för avkoppling eller utomhusaktiviteter som solbad och lek.

Designen består av en rak aluminiumbas med mjuka linjer och en sittkudde. Sitsarna finns i två storlekar, vilket möjliggör användning av olika typer av ryggstöd, såsom individuella, dubbla eller vinklade.

b
Soffan kan placeras utomhus. Foto: Kettal
b
Rundat ryggstöd Foto: Kettal
b
Sätena finns i två olika storlekar Foto: Kettal
b
Foto: Kettal
b
Foto: Kettal