Organiska mönster skapar naturinspirerade motiv

Designtorget breddar sortimentet och tar in pappersprodukter från den Stockholmsbaserade designstudion Pretty Paper.

Företagets pappersserie består av anteckningsböcker och vykort med gouache-målade motiv inspirerade av växtlighet och platser med dofter.

Formgivarna skapar unika motiv genom färgfält som först målas på papper och sedan scannas in för att digitalt kombineras till ett mönster.

– Våra mönster växer fram organiskt, vi vet oftast inte innan hur det blir i slutändan. Inför varje ny kollektion inspireras vi alltid av en plats med karaktäristiska dofter, smaker, ljus och sinnesstämningar. Det kan exempelvis vara ett franskt landskap i lågsäsong på väg att snart stå i full blom eller en italiensk trädgård fylld med rosmarin och citrus i högsommarvärme, berättar Cecilia Börjesson, grundare av Pretty Paper.

–Vi väljer oftast ut en handfull olika färger som vi tycker passar med vår vision för den aktuella kollektionen. Vi har dock alltid en färg som är med i alla kollektioner, och det är en svagt puderrosa nyans som vi är så förtjusta i att vi absolut inte kan tänka oss att leva utan den, avslutar Cecilia Börjesson

www.designtorget.se