Formex är igång och vi träffade Sixtydays

Foto: Sixtydays
Foto: Sixtydays
Foto: Sixtydays
Foto: Sixtydays
Foto: Sixtydays
Foto: Sixtydays
Foto: Sixtydays

Igår drog Formex igång med full fart på Stockholmsmässan och vi var där och minglade runt bland en uppsjö av vackra saker och härliga energier. Vi sprang bland annat in i SixtyDays som bjöd på en spännande mix av posters, kuddar, dekor, filtar mattor med mera.

Efty Kvist är kvinnan bakom modemärket SixtyDays,som grundades 2012 och designade modekollektioner fram till 2016 då första heminredningskollektion släpptes. Där ingick en kollektion av artposters med namnet ”Rock & Romance”, tillägnad hennes dotter Electra. 

SixtyDays posters kännetecknas av en bohemisk stil med inslag av etnisk känsla och är en produkt av kärlek. Varje motiv berättar sin egen historia och har förevigats under någon av alla hennes inspirationsresor världen runt. Vackra miljödetaljer har blivit hennes signum och nu lanserar hon sin andra artworkkollektion ”Gypsy & Love” som bygger på skönhet och etniska detaljer. 

Hon har alltid älskat fotokonst och har en stor passion för bilder, så när hon träffade fotografen Joakim Palm Karlsson och musan Michaela Savic så skapade de tillsammans ett unikt uttryck som speglar sig i alla hennes bilder."