Vertikal akustisk designprodukt

Ecophon Solo™ Baffle Wall passar bra för stora rum

Marknadsledaren inom rumsakustiska lösningar Ecophon lanserar nu smäckra, vägghängda akustiska bafflar. Nya Ecophon Solo™ Baffle Wall adderar intressanta konturer och ett spännande djup till stora rumsutrymmen. Kombinerat med Ecophons akustiska moln hejdar de nya väggbafflarna effektivt all ovälkommen ljudutbredning.

- Detta här är ett spännande sätt att använda väggar för att skapa en god rumsakustik. Väggbafflarna förmedlar en illusion av att de hänger i luften och ger ett intressant djup i en större lokal, säger Martin Lindholm, marknadschef för Ecophon Sverige.

Ecophon Solo Baffle Wall passar bra in på stora rumsvolymer såsom atrium, vänthallar och hotellobbyer, där väggbafflarna kan sitta högt upp på väggen.
- I stora lokaler räcker det ofta inte med ljudabsorbenter i taket för att få en bra ljudmiljö. Ecophon Solos Baffle Wall absorberar och diffuserar, (bryter upp) ljudvågorna och bidrar effektivt till att hindra att oväsen och höga ljud inte breder ut sig i rummet, säger Martin Lindholm.

Frihet att skapa mönster
Väggabsorbenterna går att få i olika storlekar och i upp till 16 olika kulörer, vilket gör det möjligt att skapa olika väggbaserade mönster. Bafflarna är lätta att montera och demontera. De är tillverkade av tredje generationens glasull, som har en hög densitet och relativt låg vikt. Dessutom underlättar väggfästet, Connect™ Baffle, monteringen avsevärt. Det krävs bara två skruvar per baffel.
 

Ecophon Solo
Produktfamiljen Ecophon Solo innefattar ett brett sortiment av frihängande ljudabsorbenter i termer av storlekar, former och kulörer. Solo-familjens färgpalett öppnar upp för olika lösningar. En kulör som liknar den i rummet eller möblerna förmedlar balans och harmoni. Med en kontrasterande kulör kan Solo träda fram mer tydligt som ett dedikerat profilskapande designelement. Ecophon Solo-sortimentet återfinns idag runt om i världen bland annat på öppna kontor, receptioner, matsalar, gångstråk och restauranger.

Express Yourself

Ecophon Solo Baffle Wall är en del av temat Express Yourself, där Ecophon erbjuder kunderna högsta möjliga frihet att välja ett eget formuttryck för sina akustiska produkter, som harmonierar med arkitektoniska visioner och varumärkestänkande.