Hållbar produktion och livslängd i fokus för Fogia

Foto: Fogia
Foto: Fogia
Foto: Fogia

Under Stockholm Design Week 2018 utökar Fogia sin designportfölj med flera nyheter – några gamla bekanta och några nytillskott. I årets kollektion har Fogia fokuserat på hållbarhet, genom att skapa designprodukter tillsammans med formgivare på ett så hållbart sätt som möjligt, i syfte att förlänga produkternas livslängd. ​

För Fogia är hållbar produktion mer relevant än någonsin och inför årets designkollektion har det svenska möbelvarumärket i nära samarbete med sina formgivare fokuserat på att lyfta hållbar design.

– Fogia kommer att fortsätta att skapa möbler på det sätt vi tycker är mest hållbart. Med filosofin att kvalitet, livslängd och äkthet är de faktorer som krävs för att bäst skapa hållbara produkter. Vi vill skapa designklassiker av bra kvalitet som håller i generationer, säger Marcus Huber, vd för Fogia. 

Mame – fåtölj ​
Den nya loungefåtöljen Mame, formgiven av Luca Nichetto är skapad utifrån devisen ”ärlig design”. Med influenser både från sitt italienska hemland och sitt nya hem i Sverige har Luca Nichetto skapat en fåtölj med proportioner som känns avslappnade och kompromisslösa, samtidigt som den erbjuder en otrolig komfort.

I Luca Nichettos designarbete är hållbarhet alltid en viktig aspekt, inte minst möjligheten att skapa högkvalitativ design med stort fokus på material och produktion.

– Hållbarhet för mig handlar om att uppskatta kvalitet och känslan av välarbetad formgivning och högkvalitativa material. När konsumenter prioriterar kvalitet kommer vi bort från slit och slängmentaliteten och då förbättras miljöaspekten eftersom det man köper av hög kvalitet inte byts ut lika lättvindigt, säger Luca Nichetto.