Dofter för hemmet inspirerade av årstiderna

Foto: Alessi
Foto: Alessi

The Five Seasons, är en kollektion med dofter för hemmet som presenterades för första gången under Salone del Mobile i Milano 2018. Kollektionen som är framtagen av den italienska formgivaren Marcel Wanders berör flera sinnen – men på helt nya sätt. The Five Seasons är skapad utifrån årets fyra årstider, men Marcel Wanders har också adderat en femte säsong som symboliserar övergången mellan de andra årstiderna. 

– The Five Seasons är en samling objekt som skapar en upplevelse som kittlar våra sinnen: organiska former som är estetiskt tilltalande, naturliga material som vår känsel kan glädjas åt och omslutande dofter tillägnade vårt luktsinne – som är vår äldsta och mest instinktiva känsla, berättar Alberto Alessi, vd för Alessi.

The Five Seasons är en kärleksförklaring till naturen och dess cykler, som hyllas genom en unik doft för varje årstid – från den kalla vintern som följs av vårens första grönska, till sommarens fulla blomning och höstens skörd. De fyra traditionella årstiderna kompletteras och förenas dessutom med en femte som symboliserar den gåtfulla övergången mellan årstiderna.

– Alessis nya dofter inbjuder oss att upptäcka naturens storhet och att omfamna dess anda i våra hem. Intensiteten och vitaliteten i dofterna hänger i luften dag och natt och bjuder in oss till en djup upplevelse av ständig förändring. Årstidernas naturliga skiftningar speglar också perfekt vår egen livscykel: det är därför vi har skapat dofter som talar till våra själar och involverar oss på ett transcendent och transformativt sätt, säger Marcel Wanders.