Osynlig design i Norge

Ljud finns. Bild: Zenton

Zenton har ljuddesignat Capgeminis huvudkontor i Oslo i syfte att skapa en avkopplande och trivsam miljö för medarbetare och kunder. De har levererat ljudproduktioner, kompositioner, teknisk lösning och installationer. Ett koncept i linje med Capgeminis varumärke och som förhöjer stämningen, ger en rogivande känsla och möjlighet till avkoppling på kontoret, menar man.

En soffmiljö har ljudsatts med riktat ljud som begränsar ljudet till en soffa. Ljudmiljön i soffan framtagen för att ge en avkopplande paus i det dagliga arbetet med inspiration hämtad från den norska naturen.

Zenton har även skapat ljuddesign för de allmänna toalettutrymmena för att skapa en avkopplande och energigivande stämning.

Uppdraget var att utveckla ett kreativt koncept för ljuddesign, leverera den tekniska lösningen samt installation på plats. Konceptet följer kärnvärdena i Capgeminis varumärke.

Kristoffer Lindgren, kreativ konceptutvecklare, projektledare och grundare av Zenton berättar: -Det är alltid spännande att ljuddesigna olika typer av miljöer. Vi märker en ökad efterfrågan från företag som vill använda fler sinnen i sina kontorsmiljöer för att ge ett mervärde till medarbetare och besökande kunder.

www.zenton.se