Sober elegans med tidlös touch i nytt kontorskoncept

Foto Okidoki Arkitekter AB

Centralt i Göteborg, vid Kaserntorget, har Okidoki Arkitekter AB inrett Cover Consultings nya kontor. Med sobra färger, stilrena
linjer och ergonomiska möbler från Ergona har fokus legat på att skapa en tidlös atmosfär, lika mycket elegant som bekväm.

 

Kontoret i sig har en klassisk struktur. Längs med en korridor följer kontorsrummen, där sitter allt från en till fyra medarbetare. Det finns även ett loungeområde för avkoppling eller kanske kreativ brainstorming.

Anrikt när gästerna kommer in
I receptionen välkomnas gästerna bland annat av ett gammalt klassiskt engelskt skrivbord. Inspirerat av anrika influenser, noga utvalt för att spegla företagets företagskultur, gediget och förtroendeingivande.

– Rent processmässigt har vi arbetat på samma sätt som vi alltid gör för att komma fram till ett inredningskoncept. Workshops och nära relationer till kund för att få en så pass tydlig bild som möjligt av behov och arbetssätt, berättar arkitekt Anna Cederberg från Okidoki Arkitekter AB, ansvarig inredningsarkitekt för projektet.

Visionen var att skapa ett tidlöst kontor som inte känns daterat, element som mässing, marmor och dova färger med mörka trägolv har använts. Utmaningen var att hitta den perfekta balansen mellan exklusivitet och gemytlighet.

– Målet var att skapa en fusion mellan det ”professionella” och det mer ”avslappnade”. Vi har arbetat mycket med att hitta rätt känsla och atmosfär med hjälp av bland annat pendlade armaturer, draperier, lösa mattor och konst.

Ergona har fungerat som leverantör i projektet, det vill säga budgeterat, handlat upp och installerat hela konceptet.

 

FAKTA
Cover Consultings nya kontor
Kaserntorget 5, Göteborg
Inredningsarkitekt:
Okidoki Arkitekter AB
Beställare: Cover Consulting
Leverantörer: Ergona
Storlek: Cirka 295 kvm
Antal rum: 5 kontorsrum, 1 reception
med kontorsplats, 2 konferensrum
med tillhörande lounge, 1 lunchrum