Chilli öppnar ny butik i Skåne

Chilli öppnar ny butik på Väla Norra i Helsingborg. Foto: Chilli

Snart är det dags för Chilli, en möbel- och inredningsbutik på nätet, att slå upp portarna i Skåne. 

År 2015 gick Chilli, med en rad butiker, i konkurs. Kort därefter förvärvades kedjan av Home Furnishing Nordic - Norra Europas största e-handlare inom möbler och inredning. Ett fokus på online fick Chillis e-handel att blomstra. Men tankarna på butiksexpansion och Helsingborg har funnits med från dag ett. Läget har dock varit avgörande för Home Furnishing Nordic. Nu har man äntligen hittat rätt lokal enligt Retail Manager Tobias Höglind.

Den 1000 m2 stora butiken i det populära handelsområdet på Väla Norra i Helsingborg med grannar som Mio och Royal Design. Utöver butiksytan finns dessutom en 250 m2 stor utegård för utemöbler under säsong. Ett läge och en butiksyta som går helt i linje med Chilli’s nuvarande etableringsplan, där man gärna vill ha andra möbel- och inredningsbutiker i närhet.

”Efterfrågan på en Chilli-butik i Skåne har varit stor under en lång tid. Främst kan vi se det på onlineaktiviteten på vår site, som är väldigt stark i regionen. Som omni-aktör arbetar vi aktivt med den positiva draghjälp som finns mellan online och fysisk närvaro, vilket varit ett lyckat koncept i kombination med ett enormt sortiment till attraktiva priser. Vi vet att många kunder vill ha möjlighet att se och känna på produkterna innan de bestämmer sig. Samt även få hjälp av butikspersonal för att välja rätt utifrån sina specifika behov” säger Tobias.

Chilli’s koncept har förändrats en del under de senaste åren. Tidigare låg övervägande fokus på inredning men nu erbjuds en stark kombination av såväl möbler som inredning. Tobias fyller i och försäkrar: ”Konceptet är annorlunda, men inspirationen består. Som vanligt är det mycket stil för pengarna som kunderna kan förvänta sig”, avslutar Tobias.