Huzhou Club Center - Design Studio Marco Piva

Huzhou Club Center. Foto: Studio Marco Piva

Av Anette Wennberg Foto: Studio Marco Piva

Det nya helt fantastiska Huzhou Club Center i staden Huzhou i provinsen Zhejiang i östra Kina ligger i topp i high-end segmentet. Det är den internationellt välkända italienska arkitekten Marco Piva som har ritat och designat denna supermoderna skapelse i ett av Kinas vackraste naturområden. Följ med in och njut av den uppseendeväckande skönheten i detta komplex.

bild
Kristallkronan i loungen är inspirerad av Ginkgo trädets blad. Ginkgoträdet, ”livets träd”, sägs vara jordens äldsta bevarade träd.

 

Huzhou Club Center är en del av det nya bostadsområdet ”Change on - White city” i den antika provinsen Zhejiang. En exklusiv klubb för de boende, men också öppen för staden och dess gäster. Konceptet är inspirerat av platsen och dess tradition, speciellt av dess natur och formen av Gingkoträdes löv, träden som utgör stadens stämningsfulla skog som sträcker sig över 12 km bort, samt sol-fjäderns typiska struktur.

 

bild
Baren i foajén.

Det är en flytande design som funktionellt delar rummen i tre aktivitetsområden, fritid på markplan, underhållning på övre plan och källaren är till för välbefinnande.

De mest intressanta elementen i designen är skapandet av ikoniska specialdesignade element, som den spektakulära kristallkronan i hallen, mottagningsdisken i marmor och stål, de fristående tvättställen i badrummen, metallmonoliter sammankopplade på en marmortopp, glasväggen i vinkällaren.

 

bild
Kanske världens vackraste poolmiljö?

 

Materialkontrasten är en annan viktig del av projektet, kulor, metaller, glas, läder och tyger möts och leder till det extrema, men också till dynamiska och livfulla miljöer.

Ljuskällor betonar passagerna och rymdens geometrier, såsom ljusspår i tak och bakgrundsbelysning på visuella punkter av särskild betydelse, det utöver den traditionella tekniska och dekorativa belysningen.

Slutligen designades vissa konstverk speciellt för detta, som den av marmor och metall i biljardrummet som påminner om den cirkulära rörelsen för öppnandet av en solfjäder eller den bakgrundsbelysta skulpturen i onyx, marmor och metall i vinkällarens korridor, unika detaljer som ger en touch av exklusivitet till platsen.

 

bild
Specialdesignade handfat som följer husets bildspråk.

 

bild
Loungen.

 

bild
Mottagningsdisk i marmor med stålparti.

 

bild
Vinkällarens glasvägg.

 

bild
I biljardrummet finns ett specialdesignat konstverk av marmor och metall på väggen som ska påminna om en solfjäder när den öppnas.