Nytt naturinspirerat kök från Marbodal - Signatur Ekbacken

Bild: Marbodal

Marbodal välkomnar nu det nya trä-köket Signatur Ekbacken till sitt sortiment. Idén och formspråket bakom Ekbacken tar inspiration från vår nordiska natur och dess lätthet, strukturer och organiska former.

Signatur Ekbacken från Marbodal är ett nytt kök med naturen som formgivare och som karaktäriseras av sina mjuka, runda och levande former. Den nya serien kommer med flera nya luckor, bänkskivor, handtag och detaljer som gör att konsumenter har mängder av valmöjligheter för att kombinera och formge det kök som passar just dem. Från det stora klassiska lantköket till ett modernt mindre kök mitt i stan.

- Med Signatur Ekbacken är naturliga material och texturer i fokus. Vi har hämtat inspiration från vår omgivande nordiska natur och tagit fasta på den starka trä-trenden som nu råder inom interiör. Vår ambition är att Ekbacken ska bli en klassiker bland trä-kök, säger Herman Persson, Design Director på Nobia – Marbodals moderbolag.

Naturens formspråk i centrum

Signatur Ekbacken kommer med tre nya luckor. Ekbacken brunbets är en slät brunbetsad eklucka med stående faner som med dess vackra skiftningar ger köket extra liv. Det stående fanéret är inspirerat av våra vackra nordiska ekträd och ger ett modernt och sobert uttryck.

Ekbacken räfflad brunbets är en eklucka i brunbetsad faner som är speciellt framtagen för högskåp. Den bär en tydlig prägel av ekens karakteristiska stam med tydliga strukturer som skiftar med ljuset. Det böljande träet, tillsammans med de smala greppen, skapar rena linjer, ett stilfullt uttryck och ger köket personlighet.

Ekbacken brunbets och Ekbacken räfflad brunbets

Utöver träluckorna har Marbodal även skapat en vitrinlucka till Signatur Ekbacken. Det räfflade glaset ger extra liv till köket, lyfter fram detaljer och skapar personlig prägel till köket. Vitrinluckan kommer med en tunn svart aluminiumram och svarta gångjärn för ett enhetligt och sammanhållet uttryck. Den erbjuds i flera olika storlekar.

 

Vitrinlucka till Signatur Ekbacken

Ett unikt karaktäriserande drag för Signatur Ekbacken är avsaknaden av hårda kontraster. Produkterna och detaljerna har istället runda och mjuka former - inspirerade av en värld där organiska former sätter tonen. Marbodal har exempelvis tagit fram en köksö med rundade kanter, vilket mjukar upp kökets design och gör helheten mer levande och inbjudande.

Små detaljer som skapar liv

Signatur Ekbacken kommer också med ny serie grepp, nya ramverk och bänkskivor. Greppet Ekbacken brunbets är ett diskret och vackert handtag som finns i åtta storlekar, medan Grepplist svart i metall är tillägnad den nya vitrinluckan och utvecklad för den svarta aluminiumramen för att inge ett lugnt och sobert uttryck.

De två nya ramverken bidrar till en mer hantverksmässig stil som ger köket en gedigen möbelkänsla. Ekbackens helram är en utskjutande ramlösning som löper runt varje skåps ytterkanter och ger köket en levande struktur och tydliga sektioner. Den andra ramlösningen kallas för ytterram, där ramen får flöda längst med alla skåpens kanter vilket ger ett lugnt och samlat uttryck.

Ekbackens helram och ytterram

Marbodal har valt ut fyra bänkskivor till Signatur Ekbacken som förhöjer den levande känslan med sina naturliga toner och mönster. De finns både som kvartskomposit och laminat. I och med det introducerar Marbodal även Twist, ett svart eluttag som är nedsänkt i bänkskivan och ger en fin helhetskänsla.

Bilder: Marbodal