Skapa ett harmoniskt hem med Japandistilen

Nyckeln bakom trenden är att använda trä, bambu och linne då materialen skapar en känsla av värme och koppling till naturen. Foto: GROHE

Trött på att hålla dig till en stil? Få det bästa av två världar genom att inreda enligt den trendiga Japandistilen. GROHE presenterar de fem bästa tipsen för hur du inreder ditt hem och kombinerar skandinavisk minimalism med japansk elegans. 

Japandistilen är en designtrend som går många år tillbaka och är ett resultat av alla danska arkitekter och formgivare som rest i väg och sökt inspiration i Japan. Stilen kännetecknas av minimalism, enkelhet och funktionalitet i kombination med värme, naturliga material och traditionella inslag. 

bild
Färgpaletten är ofta dämpad med toner av vitt, beiget och grått samt detaljer med svarta och träfärgade toner. Foto: GROHE

Möblerna är enkla och funktionella med rena linjer och oftast gjorda på naturmaterial. Detta kan till exempel innebära minimalistiska matbord i trä tillsammans med rottingstolar. Varför inte kombinera med en skön och lågt liggande soffa i vardagsrummet?

bild
– Japandistilen är ett bra alternativ för människor som letar efter en balans mellan enkelhet, traditionella element och naturinspirerad design. Det skapar en naturlig känsla i rummet som hjälper till att lyfta bort stressen från vår vardag, säger Christina Holmberg, PR & Communications Manager Nordics på GROHE.Foto: GROHE

 

bild
Foto: GROHE

Fem tips för att inreda enligt Japandistilen

1. Naturliga material
Använd naturliga material som trä, bambu och linne för att skapa en känsla av värme och anslutning till naturen. Detta kan inkludera ljusare trägolv och bambu- eller linnegardiner.

2. Dämpad färgpalett
Håll dig till en dämpad färgpalett av vitt, beiget och grått med nyanser av svart och trä. Detta kommer att skapa en fridfull och lugnande atmosfär.

3. Japanska element
Inkludera traditionella japanska element som tatamimattor, glidande shoji-skärmar eller papperslyktor. Dessa element kommer att skapa karaktär och en unik touch.

4. Minimalt och funktionellt
Satsa på minimala och funktionella möbler och inredning. Detta inkluderar enkla förvaringsenheter som gömmer undan dina prylar. Ett utmärkt tips för köket är att inreda med stolen Børge Mogensen Conscious, Maters återlansering av den gamla designklassikern från 1958, som är tillverkad av återvunnen plast från bland annat GROHE.

5. Balans och harmoni
Använd symmetri och luftiga utrymmen för att skapa balans och harmoni. Detta kan uppnås genom att placera växter och ljus i par eller genom att lämna öppna ytor.

bild
Foto: GROHE