Dead Flat - färgen med matt finish

Den här våren lanserar den anrika färg- och tapettillverkaren Farrow & Ball sin mest revolutionerande och innovativa finish hittills: helt nya Dead Flat. Det är Farrow & Balls mattaste finish någonsin och lämpar sig för många olika ytor, från väggar till snickerier eller metall.

Dead Flat är det ultimata valet för så kallad färgdränkning, där det helt matta uttrycket tillåts täcka hela utrymmen i en rik oavbruten färg från tak till golvlister och till och med över element.
 

bild
Foto: Farrow & Ball

– Dead Flat är en unik kombination av verkligt fantastiska egenskaper: den är matt, hållbar och fungerar på flera ytor. Den supermatta kvaliteten har den otroliga effekten att våra färger ser ännu rikare ut, speciellt de mörkare nyanserna. Vi är glada över att lansera denna spännande nya finish och jag kan längtar efter att få se den förändra våra kunders hem över hela världen, säger Charlotte Cosby, Creative Director på Farrow & Ball.

bild
Foto: Farrow & Ball

Den nya Dead Flat-formulan har förfinats av de tekniska experterna på Farrow & Ball i Dorset under de senaste fem åren. Att de lyckats med att skapa en så extremt matt och imponerande hållbar produkt är tack vare en banbrytande ingrediens, som kombinerats med en exakt blandning av andra högkvalitativa färgingredienser för att leverera Farrow & Balls signaturlook med omarbetad kemi. Dead Flat är nu också reptålig, tvättbar och avtorkningsbar och skapar vackra utrymmen som förblir vackra under en lång tid. 

bild
Foto: Farrow & Ball

Tekniska detaljer
Dead Flat har bara 2% glans, vilket dramatiskt minimerar ljusreflektioner, så att ögat enbart ser färg från alla vinklar. Detta ökar inte bara hur flödande rik färgen ser ut, det minimerar också bristfälligheter. Tack vare att Dead Flat är skapad för att användas på många olika ytor, kan du sömlöst förlänga färgen över dina väggar, tak, snickerier, sparsamt använda möbler och element med bara en finish.

bild
Foto: Farrow & Ball