Skapa en trivsam uteplats att njuta av i sommar!

Det finns inget bättre än att njuta av sommarvärmen! Om du behöver efter en plats där du kan göra det, varför inte skapa en uteplats? En bra uteplats börjar med att välja rätt möbler och inredning. Kanske vill du ha en bekväm soffa för att slappna av på eller fler stolar om du planerar att ha gäster. Du kan förvara stols- eller soffdynorna i fiffiga och stilrena dynboxar när du inte använder dem. Några planteringslådor med blommor och grönsaker är också ett bra tillskott till din uteplats och bidrar med det lilla extra.

Hur stor plats krävs för att skapa en uteplats?

För att skapa en sällskaplig uteplats krävs det vanligtvis en plats som är stor nog för att rymma ett bord och stolar, samt gott om utrymme så att man inte känner sig instängd bland möblerna. Om du har tillgång till en terrass eller balkong kan du använda den ytan för att skapa din uteplats. Om inte kan du använda trädgården så länge du hittar en plan yta så att alla möblerna kan stå stabilt. Man kan också sätta upp ett tält ute för att få platsen att bli mer avskild och skydda från sol och regn. Försök också att inkludera några dekorationer som passar in i miljön, såsom planteringslådor, ljuslyktor eller andra små detaljer som ger rummet liv.

Vilka möbler är bäst lämpade för en uteplats?

För att skapa en hållbar uteplats är det viktigt att välja rätt möbler. Det bästa alternativet är ofta trädgårdsmöbler som är gjorda av långvariga material som plast, aluminium eller teak. Om du väljer sittplatser gjorda av hårda material som aluminium eller plast kan det vara bra att investera i sittdynor för en bekvämare sittplats. När det regnar eller går mot vintertider kan du förvara dynorna i en dynbox. Du kan också välja att kombinera olika typer av möbler för att skapa en unik look. Till exempel kan du kombinera ett trädgårdsbord av teak med stolar eller soffor av plast eller konstrotting för att skapa den perfekta matgruppen för dig och dina gäster.

Använd ljus och dekorationer i din utemiljö

Beroende på var uteplatsen är placerad har man olika alternativ när det kommer till belysning och dekorationer. Om uteplatsen befinner sig på en balkong kan du använda ljusslingor för att skapa en mysig atmosfär. Om uteplatsen istället är belägen i trädgården kan man använda en kombination av ljusslingor, levande ljus och trädgårdslampor, för att skapa en stämningsfull atmosfär. Man kan även använda vackra blomsterarrangemang för att ge rummet liv.