GamFratesi visar sin design i Stockholm

Foto: GamFratesi

I samband med danska belysningsföretaget LYFAs Sverige-lansering besökte designvärldens superstars GamFratesi Stockholm för att presentera sin design. Den mångfaldigt prisbelönta designstudion presenterade bland annat lampkollektionen Repose, som de formgivit för LYFA. I utställningen visades även fåtöljen Lido, formgiven för italienska Minotti, och borsten Baffi Broom, formgiven för Swedese.

GamFratesi
Den dansk-italienska designstudion grundades år 2006 av Stine Gam och Enrico Fratesi. Designstudion kombinerar stolta traditioner, elegant estetik och uttrycksfull design som tillsammans förenar Danmarks och Italiens kulturer och kontraster i nya färger och former. GamFratesi aspirerar att formge möbler som illustrerar skapandeprocessen bakom dem, och som reflekterar utforskandet av gränsen mellan harmoni och disharmoni. 

LYFA Repose
Vid skapandet av Repose har GamFratesi inspirerats av enkelheten och funktionaliteten hos traditionella japanska hårnålar. Enkelheten hos metallpinnen ger ett lätt utseende till de stora, opala glasskärmarna, som gör att lamporna nästan svävar i luften. Med sitt lugna och samtida uttryck är Repose tänkt att lugna sinnet, och skapa harmoni i hemmet.

 

 

Minotti Lido och Fynn
GamFratesi har även formgivit kollektionerna Lido och Fynn för Minotti.

Lido
Designen av Lido är inspirerad av 50-talet och påminner om de typiska stilistiska kännetecknen för brutalism, som i kollektionen tonas ned genom tillämpningen av texturerade tyger och bekväma, ergonomiska kuddar. I Lido-familjen ingår en tvåsitsig soffa, karmstolar, ottomaner, två fåtöljer och ett soffbord.  

Fynn
I kollektionen Fynn är det mötet mellan skandinaviska värderingar och italiensk tradition som står i fokus. Utmärkande för kollektionen är de handgjorda armstöden som återkommer i alla versioner av Fynn. Stolarna som ingår i kollektionen kompletteras med en fotpall, bänkar i olika storlek och ett soffbord i massiv ask. 

 

 

 

 

Swedese Baffi Broom

Baffi Broom är en sopborste designad med raka linjer och en gnutta humor. Baffi Broom är tillverkad av massiv bok och naturlig tagelborst, samt finns i tre olika utföranden.