Hall i dimgröna nyanser

De rymliga garderoberna som ramar in entrén ger ett platsbyggt intryck med de framdragna socklarna och den dimgröna kulören som kommer igen på väggarna. Foto: Vedum

När Vedum lanserar sin nya hallmiljö är det mörka träslag och dimgröna kulörer som sätter den rätta känslan. Den inbjudande hallen är skapad med hela familjen i åtanke – lika delar vacker som funktionell, med gott om platsbyggd förvaring och genomtänkta detaljer. 

Under 2023 släpper familjeföretaget Vedum Kök & Bad nyheter för hela hemmet, från köket och badrummet till tvättstugan och barnrummet. Nu har det blivit dags att presentera hallen. Ett rum som ofta bjuder på utmaningar i vardagen. Precis som traditionen bjuder har kloka lösningar och sinnlig design fått ta plats i framtagandet.

– Hallen är det första man möts av när man kommer hem, och det sista man ser innan man lämnar. Vi tycker att det är dags att låta hallen ta plats och bli det rum som sätter tonen för resten av hemmet! I vår hallmiljö har vi valt sobra och naturnära kulörer, som ger ett lugnt men distinkt intryck. Samtidigt har vårt fokus hela tiden varit att skapa praktiska förvaringslösningar som gör vardagen enklare, säger Jenny Andersson, designansvarig på Vedum Kök & Bad.

bild
Foto: Vedum

Kom hem till ordning och reda
I hallen syns en förvaringslösning med fina detaljer och luckan Edit i den populära kulören dimgrön. De rymliga garderoberna ramar in entrén och ger ett platsbyggt intryck, tack vare de framdragna socklarna och kulören som kommer igen på väggarna. Här finns gott om plats för hela familjen att landa efter en lång dag – med praktiska skohyllor som även familjens minsta medlemmar når upp till, klädstänger för jackorna och utdragbara lådor för mössor, vantar och halsdukar.

Det varma intrycket i rummet förstärks av den runda spegeln Mjörn som syns över det halvhöga förvaringsskåpet med luckan Molly i valnöt. Skåpet pryds av Vedums nykomling, den Svanenmärkta bänkskivan Ipanema vit. En perfekt avlastningsplats för alla nycklar, telefoner och annat som man vill lägga ifrån sig när man kommer hem.

Kombinationen av olika material och kulörer är en trend som återspeglas i flera av Vedums nyheter för året.
– Vi ser att allt fler vågar matcha olika färger och träslag med varandra. Det öppnar upp för nya kombinationer, och blir både personligt och lustfyllt! Samtidigt vill vi visa att det går att skapa en röd tråd i hemmet med små men genomtänkta detaljer. Hos oss får samma lucka, kulörer, handtag och träslag ta plats på olika sätt i allt från hallen och barnrummet till köket. Tillsammans skapar det en harmonisk och enhetlig känsla som man välkomnas av direkt när man kliver innanför dörren, säger Jenny Andersson.

bild
Foto: Vedum

Vedum listar: 3 snabba tips för en praktisk hall
1. Satsa på dold förvaring
Ju mer du kan gömma bakom luckor och i lådor, desto mer harmonisk blir din hall. Satsa på förvaring som nyttjar rummet på både höjden och bredden. I hallen kan vi knappast få för mycket förvaring! Dessutom innebär ordentliga skåp och lådor att vi kan sortera våra saker enklare.

2. Glöm inte de oplanerade ytorna
Det är självklart att en hall behöver små ytor för avställning. När vi kliver in med händerna fulla måste vi ha någonstans att lägga grejerna. Så prioritera att ställa in en möbel för ändamålet, eller varför inte en diskret vägghylla?

3. Prioritera belysningen
Att leta efter fingervantar i en höstmörk hall är ingen favoritsyssla. Satsa på en kombination av kraftfull belysning som verkligen underlättar i vardagen, och mysiga ljuskällor som komplement.

bild