Grid i design av Hallgeir Homstvedt

Foto: Heymat

I maj lanserar det norska designvarumärket Heymat den nya mattkollektionen Grid, designad och framtagen av den prisbelönte norska formgivaren Hallgeir Homstvedt. Utöver att skydda golv från damm och smuts, bidrar Grid-kollektionen till ett samtida, elegant och lekfullt uttryck.

bild
Foto: Heymat

Heymat har genom åren skapat flera mattor i samarbete med några av Skandinaviens mest hyllade samtida designers, bland andra Tekla Severin, Lars Tornøe och Vera & Kyte. Mattorna i Hallgeir Homstvedts Grid-kollektion fungerar som dörrmattor, men passar även utmärkt i andra delar av hemmet, förslagsvis i badrummet eller nedanför sängen i sovrummet. 

 

”Vid arbetet med den här kollektionen ville jag skapa en design som gav ett mjukt intryck och som hade ”riktiga hem” i åtanke”, säger Hallgeir Homstvedt. ”Varje matta kompletterar din inredning snarare än att stå i centrum, och varje matta ur kollektionen har ett rutmönster skapat av tre kombinerade färger. Två lugnare nyanser och en ljusare accent, ungefär som blommor på en grön äng.”