Bon och krukan Kugge

Foto: Ringvide

Ringvide presenterar två nyheter, bordet Bon och krukan Kugge, i serien Pine, i färger kurerade av stylist Tina Hellberg. Kollektionen är en hyllning till Axel Einar Hjort och ämnar lyfta den svenska högkvalitativa furun med inspiration av Hjorts hyllade sommarstugeserie.

Ringvide är en gotländsk möbelproducent med en spännande internationell kundkrets. Sedan 2022 har företaget gjort sig synliga på hemmaplan i Sverige där de tidigare bara varit kända hos de mest insatta. År 2023 inledde företaget ett nytt samarbete med NK Inredning och lanserade tre nya produkter som dels flörtar med brutalistisk estetik, dels med det mer finstämda 20-talet.

bild
Ny färg på krukan Kugge. Foto: Ringvide

Brutalistiska uttryck är fascinerande eftersom de å ena sidan skriker på uppmärksamhet genom att vara kraftfulla men å andra sidan är enkla till formen vilket även gör dem återhållsamma och långlivade. Denna dualism är något vi ständigt eftersträvar i våra produkter oavsett uttryck”, säger Lukas Dahlén, formgivare och en av Ringvides grundare.

bild
Foto: Ringvide

Vissa köper möbler för att lösa ett praktiskt problem, andra gör det av estetiska skäl. Ringvides idé är att deras alster också ska kunna rymma något mer. De har ambitionen att kombinera det praktiska och estetiska med hantverksskicklighet och hållbarhet i allt från materialval till ytbehandling, och skapa objekt som också kan rymma en historia, eller en själ som de själva formulerar det.

bild
Bordet Bon. Foto: Ringvide