Tidlösa och jordnära kulörer - Vitt, grått och beige

Foto: Beckers

Beckers nya färgkarta 'Vita, grå och beige' inspirerar till att skapa ett tidlöst och personligt uttryck som står sig över tid. Färgkartan innehåller de 18 mest populära, jordnära, mjuka kulörerna och har inspirerats av naturen och det enkla.
 
Att tillföra kulör till ett rum kan göras på många sätt men ofta är det väggarna som har störst inverkan på känslan och som utgör grunden i inredningen. I den nya färgkartan beskriver Beckers hur kulörer påverkas av sin omgivning och hur färgens glansvärde kan skapa mjuka kontraster. De vita, grå och beige kulörerna är sådana man inte tröttnar på, trots att åren går.

Vita kulörer
Vita kulörer skiftar från varmt till kallt, från rött och gult till grönt och blått. Målas både väggar och snickerier är det därför viktigt att välja vita kulörer som matchar med varandra och ligger i samma skala, annars finns det risk att färgerna upplevs som för gula eller kalla. Till vita väggar passar de flesta typer av golv och den vita färgen framhäver annat i rummet.

Beige kulörer
Målas väggarna i beige skapas en hemtrevlig och mjuk känsla då färgen innehåller gula och röda toner. Kulören möjliggör också många olika uttryck i inredningen. Till beige väggfärg där inredningen går i neutrala toner är det fint att skapa kontrast genom att addera mörk färg på enstaka detaljer.

Foton: Beckers