Omtyckt tapetmönster utökas med fyra nya färgställningar

Fyra nya färgställningar av den handmålade tapeten Dahlia Garden. Foto: Boråstapeter

Tapetmönstret Dahlia Garden, handmålat av Jenny Hahne Gadd, är en av de mest populära mönsterbilderna från Boråstapeter. Nu utökas kollektionen med fyra nya färger, från sofistikerat beige till romantiska pasteller och starkare, mer mättade nyanser.

Tapetmönstret, som nu utökas med fyra nya färgställningar handmålade av Jenny Hahne Gadd, är en av de mest populära mönsterbilderna från tapetföretaget. Orsaken kan mycket väl vara att vi befinner oss i en tid när många av oss vill ha mer färg på väggarna för att på så vis skapa en ombonad och trivsam atmosfär hemma. I det sammanhanget är mönstret med sin mönsterbild och med sin tydliga vintagekänsla, ett omtyckt val.

Den storblommiga tapeten är skapad som en hyllning till sensommarens prunkande dahliarabatter. Mönstret är ett Arts & Craft-inspirerat blomsterornament med praktfulla dahlior och rosenskäror på en botten av sirliga bladverk. 

– Dahlia Garden var ett väldigt roligt mönster att måla. Jag tror att en av anledningarna till att mönstret har blivit så älskat är att min egen kärlek till blomman och den omsorg jag la ner i mönstret lyser igenom, säger Jenny Hahne Gadd, designer på Boråstapeter.

De nya färgställningarna spänner från sofistikerat beige till romantiska pasteller och starkare, mer mättade nyanser på mörkare botten i svart eller mörkblått.

Den första nya färgställningen av Dahlia Garden är i en varm kulör med grått, beige och crèmevitt med ett drag åt känslan av tvättat linne. Den andra färgställningen är i milda pasteller som rosa, brända gula, bruna och beige toner på en ljust blågrå botten. Den tredje visar mönstret i en naturalistisk färgställning med toner av rosa, crème, ljus rost och grönt mot en mörk botten. Sista nya färgställningen av tapetmönstret går i mättade färgtoner som burgundy, tealgrönt och beige på en mörk botten.

bild
Tapetmönstret Dahlia Garden. Foto: Boråstapeter