Skapa det ultimata poolrummet!

pexels

Drömmer du om att ha ett poolrum? Pooler inomhus ger en lyxig spakänsla hemma, men det är några saker du bör tänka på innan du sätter igång med bygget. Se över hur stort utrymme du har att utnyttja samt hur mycket pengar du har att röra dig med. Ta inspiration från kataloger, tidningar och online-inlägg som hjälper dig att visualisera din dröm. Välj en stil som passar dina personliga preferenser och budget. Fundera på vilken typ av inredning, belysning och dekorationer som skulle fungera bäst i ditt poolrum för att skapa den bästa atmosfären!

Planera rätt för att skapa ditt ultimata poolrum!

Planering är grunden till ditt mål. Bestäm först vilken storlek din pool ska ha så att du kan leta efter olika pooler och välja den som passar bäst för dina behov. Om du har begränsat med plats kan en mindre pool vara ett bra alternativ medan ett större utrymme ger mer plats för större pooler. Fortsätt sedan med inredningen, du kan välja mellan olika typer av möbler, såsom solstolar, parasoller och bord. Det finns också andra tillbehör som gör din upplevelse ännu bättre såsom ljus, musikanläggningar och leksaker för barnen. När allt är klart är det bara att njuta av den ultimata poolupplevelsen!

6 steg till ett lyckat resultat - hur man tar sig an byggandet av det ultimata poolrummet!

  1. Planera utrymmet. Typ av pool, storlek och vad som ska finnas i rummet. 
  2. Förbered marken eller golvytan. Se till att det är jämnt och plant samt innehar det rätta djupet innan du börjar bygga poolen. 
  3. Installera poolen. Följ instruktionerna noggrant eller ta professionell hjälp. 
  4. Lägg in rätt utrustning och belysning. Se till att all utrustning är korrekt installerad och att belysningen är lämplig för området runt poolen. 
  5. Dekorera rummet med möbler och andra dekorationer som passar in i miljön. 
  6. Nu kan du njuta av det ultimata poolrummet tillsammans med familjen eller vännerna!

Ljusinsläpp, materialval och andra viktiga delar av designen!

Ljusinsläpp är avgörande för att skapa en rättvis balans mellan naturlig belysning och artificiell belysning. Det är också viktigt att välja rätt material för att skapa en harmonisk miljö. Vissa material som trä, sten och metaller kan ge ett rum en varm känsla medan andra som glas och plast ger ett mer modern utseende. Förutom materialval måste man också titta på de olika stilarna som finns tillgängliga. Välj mellan modern, traditionell, rustik eller minimalistisk design. Alla dessa element måste samverka för att skapa den perfekta känslan.