Möbelklassikern i möte med far och son Wingårdh

Foto: Swedese

Swedese presenterar Duality edition, ett samarbete med WINGÅRDH & WINGÅRDH där mode och arkitektur möts i en kollektion fylld av svart-vita kontraster i trä och läder. Duality edition grundar sig i en tolkning av Yngve Ekströms möbelklassiker Lamino från 1956.
 
”Lamino-fåtöljen, Swedeses ryggrad, är en möbel som är perfekt som den är. Med små förskjutningar har vi valt att färgsätta kollektionen i kontraster, de eleganta böjda formerna får ett nytt uttryck och vi har vördnadsfullt skapat Duality edition ur denna småländska möbelikon”, säger arkitekt Gert Wingårdh.
 
”Med ett modernt uttryck fångar och förstärker Duality-kollektionen essentialismen i svensk möbelhistorias kanske mest ikoniska former, ett ursprung taget ur en enkel linje”, säger Elias Stenberg, marknadschef Swedese.
 
WINGÅRDH & WINGÅRDH Designstudio är en konstellation av arkitekt Gert Wingårdh och modedesigner Rasmus Wingårdh. Vad händer när en maximalist möter en minimalist? När makrodesign möter mikrodesign och en arkitekt och en modedesigner möts och skapar något utanför sitt huvudsakliga kompetensområde.

”God Design blir antingen kasserad eller kopierad, så det är roligt att raffinera”, säger Rasmus Wingårdh.

bild
WINGÅRDH & WINGÅRDH Designstudio är mötet mellan en far och hans son i ett designsammanhang. Foto: Swedese