Stockholm Design Week återvänder i september

Stockholm Design Week Pop-Up 5–9 september Foto: Stockholmsmässan

Stockholm Design Week återvänder med en späckad pop-up designvecka i september. Bland deltagarna finns varumärken som Swedese, Ogeborg och Astrid samt designer som Nick Ross, Gustaf Westman och Axel Wannberg som visar upp helt nya verk.

I september bjuder Stockholm Design Week i Stockholm in både bransch och designintresserad allmänhet till fem dynamiska dagar med utställningar, öppna ateljéer, samtal och lanseringar. Syftet är att samla höstens designevenemang under en gemensam vecka med fokus på nätvärkande, kunskapsutbyte och inspirerande utställningar.

Under veckan kommer möbelvarumärken, designstudios, butiker och museer erbjuda en rad olika aktiviteter. Stockholm Furniture Fair presenterar nästa års Guest of Honour och NK bjuder in till en färgstark utställning med nya verk i ljusgården. Veckans program kommer även innehålla workshops med fokus på hållbarhet samt dagliga samtal med utvalda designstudios .

–Höstens designvecka erbjuder en möjlighet att nätverka, lyssna på föredrag och uppleva nyheter i ett annat tempo än när mässan står i fokus. Vi ser septembers pop-up som ett sätt att samlas runt nyheter, samtal eller workshops, säger Hanna Nova Beatrice, pojektchef för Stockholm Design Week och Stockholm Furniture Fair.

Stockholm Furniture Fair har anordnat Stockholm Design Week årligen i februari sedan 2002. Förra årets test med en mindre designvecka på hösten var väldigt uppskattat och därför har man beslutat sig för att göra en pop-up i år igen. Besökare kan ladda ner och använda Stockholm Design Weeks app för att enkelt navigera mellan evenemang i olika distrikt.

bild
Stockholm Design Week Foto: Fredrik Sweger
bild
Journalister på Stockholm Design Week Foto: Fredrik Sweger
bild
Stockholm Design Week. Foto: Fredrik Sweger