Ny mattkollektion som sträcker sig utanför formatet

Mattkollektionen består av tre olika mönster och fick namnet Segment Rug Collection, Foto: Ogeborg

Segment Rug Collection är en kollektion handtuftade mattor som är framtagen i samarbete med Tekla Evelina Severin till Ogeborgs 60-årsjubileum.  Som en historisk hyllning har Tekla tolkat två av de mest klassiska mönstren Ogeborg har; rutan och randen. I hennes nytolkning får de tvådimensionella mönstren nya indelningar, höjder och sträcker sig utanför formatet.  

– Kollektionen består av tre olika mönster och fick namnet Segment Rug Collection, som både syftar på ordets betydelse, en angränsad geometrisk yta, men också en på del av någonting större, en helhet, som en del av tid., förklarar Tekla Evelina Severin 

Tanken är att kollektionens tre grafiska mönster ska kunna anpassas i både skala och färg, beroende på person, rum och tid, och kunna leva i många år framöver. 

– Utgångspunkten för kollektionen var just en diskussion om design i förhållande till tid och där jag sen landade i en hyllning och tolkning av två av de kanske mest klassiska mönstren vi har. Mattorna och mönstren blir naturligtvis helt olika beroende på hur färgerna kombineras och om det är närliggande toner eller mer kontrastrika färger. Färg är alltid relativt och aldrig absolut som jag brukar säga, säger Tekla Evelina Severin.

bild
Mattorna är handtuftade och tillverkas i Portugal. Garnet är en blandning av framför allt ull och viskos/tencel, men har också inslag av bambu. Foto: Ogeborg

 

bild
Mattan Stripe Chess, i Mint White Black. Foto: Ogeborg 
bild
Segment Rug Collection visas i en jubileumsutställning i Ogeborgs showroom under Stockholm Design Week. Foto: Ogeborg
bild
Mattan Stripe Chess, i Ochre Beige Black. Foto: Ogeborg