30 år av design firas med jubileumskollektion

Design av Manne Jalilian och Erika Kristofersson Bredt. Foto: Designtorget

Designtorget lanserar sin andra jubileumskollektion, som är en fortsättning på firandet av företagets 30-årsjubileum.

Designkollektionen är framtagen i samarbete med WAY gallery, som representerar konstnärer och kreatörer med olika bakgrund, uttryck och hantverk. Kollektionen består av elva produkter framtagna av sex formgivare: Madelen Möllard, Tove Blanck, Manne Jalilian, Erika Kristofersson Bredt, Art Frankie och Estelle Graf.

Samtliga formgivare har bidragit med sina olika uttryck för att skapa en blandning av olika typer av design. 

Produkterna kommer att förhandsvisas som utställning under Stockholm Design Week på WAY gallery. Kollektionen produceras i begränsad upplaga, under utställningen är det även möjligt att lägga en förhandsbeställning på produkterna. Den 19 september lanseras kollektionen och går att köpa i alla deras butiker.

bild
Hat. Design av Way Gallery och Tray. Design av Madelen Möllard. Foto: Designtorget
bild
Blanket designad av Madelen Möllard. Foto: Designtorget
bild
Coasters designad av Estelle Graf. Foto: Designtorget

Designtorget har sedan starten ambitionen att vara en plattform för att lyfta nya, innovativa, skandinaviska designers och formgivare, och den nya kollektionen med WAY gallery är ett samarbete, eftersom det är grundat av samma drivkraft. De olika konstnärerna har varierande konstnärlig estetik, men en gemensam nämnare är att det visas eklektiska versioner av vardagliga objekt. Varje verk i kollektionen bär en unik prägel som belyser konstnärens personliga vision och kreativa process.

Kollektionen består av produkter framtagna av sex formgivare med olika bakgrund och uttryck; Madelen Möllard, Tove Blanck, Manne Jalilian, Erika Kristofersson Bredt, Francesca Berlin och Estelle Graf.

bild
Bricka designad av Estelle Graf. Foto: Designtorget
bild
Glass sculpture designad av Erika Kristofersson Bredt Foto: Designtorget
bild
Pillow case designad av Manne Jalilian. Foto: Designtorget

Om WAY gallery
WAY gallery öppnade i centrala Stockholm under November 2020. Som både fysiskt och digitalt galleri representerar WAY konstnärer och kreatörer med olika bakgrund, uttryck och hantverk.
Med en vision om att vara flexibla i sitt sätt att arbeta mot sina konstnärer och kreatörer sätter de inga gränser för hur samarbeten kan se ut. Grundtanken handlar om att alla relationer är unika och måste utformas därefter. 

De tre grundarna Estelle Graf, Francesca Berlin och Felicia Berlin Baumgardt har alla upplevt att möjligheterna för konstnärer att kunna leva på sitt skapande idag är få och att kompromisserna man tvingas göra är många. Med detta som grund har visionen varit att skapa en plats som lyfter kreatörer och ger möjligheten att ställa ut och sälja sina verk utan att behöva göra avkall på sitt uttryck.