Soffserien Lissoni får nytillskott

Fritz Hansen Lissoni Sofa Foto: Fritz Hansen

Soffan Lissoni i Fritz Hansens kollektion kännetecknas av rena linjer och en fulländad känsla för detaljer. Det distinkta och samtidigt minimalistiska utseendet ger karaktär åt varje rum, ur alla betraktningsvinklar.

– Min ambition är att designa enkla och klassiska möbler som utstrålar ett lugn. Varje dag omges vi av så mycket visuellt brus att vi behöver få känna ro, berättar Piero Lissoni om sin design.

bild
Soffan Lissoni introducerades år 2006. Foto: Fritz Hansen

På frågan om vad som gör en soffa till en bra soffa svarar Piero Lissoni: 

– En bra soffa är mycket platt och mycket låg. Jag tar gärna avstånd från förhållandet mellan form och funktion. För mig spelar estetiken en grundläggande roll. Jag är ju trots allt känd för att göra riktigt obekväma soffor.

Nu kompletterar Fritz Hansen denna serie med nya modeller och uppdaterar samtidigt flexibiliteten med fristående sittpuffar och fåtöljer i två storlekar, samt vänster- och högervända hörnmoduler som passar in sömlöst med de två- och tresitsiga sofforna. Nytillskotten är en naturlig förlängning av den strömlinjeformade serien och möjliggör egna kombinationer i mycket större utrymmen – med en blinkning till designerns italienska rötter.

bild
Nytillskotten är en naturlig förlängning av den strömlinjeformade serien och möjliggör egna kombinationer i mycket större utrymmen. Foto: Fritz Hansen
bild
De nya tygerna är strukturvävda i en blandning av bomull och linne. Foto: Fritz Hansen

– Genom att skapa en större variation i Lissoni-serien ökar vi flexibiliteten och breddar användningsområdena
i hemmet, på arbetsplatsen och för rekreation, säger Marie-Louise Høstbo, Head of Design på Fritz Hansen.

– Lissoni-soffan liknade till en början en stor bänk och blev sedan en soffa med armstöd, och därefter en soffa med mått som var mer passande, bekväma och internationella. Nu har vi beslutat oss för att utveckla den ytterligare. De nya konfigurationerna kan varieras i det oändliga, från minimala kompositioner för nordiska småhus till enorma modulsystem för amerikanska vindsvåningar, tillägger Piero Lissoni.

Dessutom introducerar Fritz Hansen nya möbeltyger från Sacho/Kvadrat till serien. Tygerna Moss och Clay är strukturvävda i en blandning av bomull och linne. De erbjuds i en mängd naturliga nyanser i färgerna brunt, beige och grönt.

bild
Fritz Hansen kompletterar soffserien med nya modeller och uppdaterar med fristående sittpuffar och fåtöljer i två storlekar, samt vänster- och högervända hörnmoduler som passar in sömlöst med de två- och tresitsiga sofforna. Foto: Fritz Hansen