Nytillskottet Verna sammanfogar enkelhet och funktionalitet

Pilke presenterar Verna – i design av Simon Serpola Foto: Pilke

Pilke presenterar Verna - det senaste tillskottet i företages armaturkollektioner. Serien är formgiven av den finske designern Simo Serpola och är en komposition av enkelhet, elegans och funktionalitet. Lamporna ger ett vackert nedåtriktad ljus som är passar för många olika utrymmen.

Varje lampa tillverkas för hand och är sammansatt av ringar i svartmålat trä, på vilka det sätts tunna så kallade “vingar”. Delarna är vattenskurna ur 2,5 milimeter FSC- eller PEFC- certifierad björkplywood, vilket ger Verna ett annorlunda utseende och känsla. Den minsta lampan i serien, Verna 34, har 30 ”vingar”, medan mellanstorleken, Verna 50, har 34 och den största lampan, Verna 77, har så många som 60.

Simo Serpola inspirerades av vårens anda när han designade lampan, vilket syns i den rena och minimalistiska designen. De naturliga trämaterialen som används ger också en organisk touch till dess moderna estetik och skapar en lugn och avslappnande atmosfär. Serien är uppkallad efter det finska kvinnliga namnet Verna som betyder vårgrönska.

bild
Lampan passar för både hem och offentliga miljöer. Foto: Pilke
bild
Den stora storleken gör Verna 77 den till ett komplement till soff- och matbord.Foto: Pilke
bild
Taklampan Verna 34 är fin både som solitär i ett fönster och den passar också att hänga i grupperingar. Foto: Pilke
bild
Mellanstorleken Verna 50 har en diameter på 505 mm. Foto: Pilke

Simo Serpola är en finsk designer baserad i Helsingfors som är specialiserad på inredning och produktdesign. Han strävar efter att kombinera konst, vetenskap och teknik för att skapa interaktiv design som är både praktisk och estetiskt tilltalande. Hans förhållningssätt innebär konceptuella idéer och ett fokus på målinriktade resultat som prioriterar kvalitet och samarbete samtidigt som miljö och material beaktas. Serpola ser design som ett sätt att tänka och existera.

bild
Designern Simo Serpola. Foto: Pilke