Hotellinredning med stolar av kaffesump och bord av återvunna textilier

Återvunnet material har prioriterats på hotellet, till exempel stolar tillverkade av kaffesump och bordsskivor av återvunna textilier. Foto: Scandic

Scandic Go är Scandics nya varumärke i det snabbväxande ekonomisegmentet och erbjuder ett smart boende i attraktiva citylägen till ett bra pris. Nyligen checkade de första gästerna in på Scandic Go, Upplandsgatan 4.

Ekonomisegmentet i hotellbranschen har vuxit snabbt de senaste åren och förväntas expandera ytterligare, drivet av förändrat resebeteende och nya ekonomiska förutsättningar hos många resenärer. Hotellföretaget lockar därför med design, självbetjäning, frukost och varma måltider dygnet runt.

Rummen är designade med smarta lösningar och förvaringsmöjligheter.Det nyöppnade hotellet på Upplandsgatan i Stockholm fokuserar på dubbelrum men gäster kommer även att erbjudas våningssängar för kompisgäng som vill spendera mer tid tillsammans och samtidigt få pengar över. Den som vill koppla av på rummet kan enkelt koppla sin telefon till Tv:n och streama innehåll. För att göra det enkelt att resa lätt kommer tvättmöjligheter att finnas tillgängligt på plats.

bild
Återvunnet material har prioriterats på hotellet. Foto: Scandic
bild
Gäster välkomnas av en loungebar med cafékänsla. Foto: Scandic

Den traditionella frukostbuffén har ersatts av en kopp kaffe eller te med ett urval av croissanter, smörgåsar och juicer till ett bra pris. Ett noga utvalt sortiment av street food och matiga grillade smörgåsar summerar det varma köket och gäster beställer enkelt via mobilen.

– Scandic Go ska erbjuda en smart vistelse för den vars fokus är att uppleva staden. Vi behöver förstå och anpassa oss efter den nya generationens resenärer där själva hotellvistelsen oftast inte är det mest centrala. Vi vill därför inte begränsa någon med fasta måltider eller att betala för andra tjänster i priset för ett hotellrum. Bo centralt, ät när du vill, res lätt och hantera enkelt din vistelse via mobilen, säger Thérèse Cedercreutz, Chief Commercial Officer på Scandic Hotels Group.

Hotellet har miljöcertifieras med Svanen och genom att testa nya material, samt satsa på hållbara ytskikt och inredning med så låga CO2-utsläpp som möjligt vill Scandic Go erbjuda en miljövänligare hotellupplevelse. Återvunnet material har prioriterats på hotellet, till exempel stolar tillverkade av kaffesump och bordsskivor av återvunna textilier. I den mån det är möjligt kan de saker som används på hotellet plockas isär för vidare användning eller återvinning.

bild
Vi behöver förstå och anpassa oss efter den nya generationens resenärer, säger Thérèse Cedercreutz, Chief Commercial Officer på Scandic Hotels Group. Foto: Scandic
bild
Scandic Go, Upplandsgatan 4 är först att öppna. Fler öppningar väntas och målet är på sikt att bli marknadsledande inom ekonomisegmentet i Norden och att öka expansionstakten utanför Norden. Foto: Scandic