Singularity tar steget in i framtiden med AI-Design och mänsklig kreativitet

Singularitys precisionsskurna stålpaneler med organiska former. Foto: Duffy London

UK Design studio Duffy London har tagit ett steg in i framtiden med sin kollektion Singularity, som omfamnar kraften i AI-design. Denna konstnärliga kollektion består av fyra distinkta designer, inklusive matbord, matstol, soffbord och skulptur, alla av begränsade upplagor. Duffy London, som är baserad i London, bryter med den traditionella linjära designprocessen genom att förena resultatet av AI-generativ design med mänsklig kreativitet, skapar en kontrast mellan det artificiella och det mänskliga, det mörka och det ljusa.

Chris Duffy, grundare av Duffy London, förklarar att de har tagit logiska, geometriska former baserade på matematiska principer och kombinerat dem med AI:ns organiska effektivitet för att skapa de unika designerna inom möbelkollektionen. Inredningsföretaget beskriver detta samarbete som inspirerande och fullt av möjligheter, men betonar att de fortfarande har full kontroll över processen.

Den dramatiska och dekorativa estetiken i kollektionen är i hög grad resultatet av ett AI-baserat verktyg som revolutionerar design genom sin förmåga att skapa komplexa, organiska delar som tidigare var omöjliga att designa. Genom att rubba den traditionella designprocessen, har generativ design brytit med den linjära vägen för att skapa konstverk som är en kombination av AI:s effektivitet och mänsklig kreativitet.

bild
Bordets mått är 300 cm x 140 cm och är 75 cm högt. Foto: Duffy London
bild
Duffy beskriver detta samarbete som inspirerande och fullt av möjligheter, men betonar att de fortfarande har full kontroll över processen. Foto: Duffy London
bild
Möbelkollektionen består av matbord, matstolar, soffbord och skulptur. Foto: Duffy London

Inspirationen för denna unika kollektion kom från flyg- och rymdindustrin, där AI-generativ design har visat sig vara användbar för att skapa komplexa komponenter. Duffy London utnyttjade AI för att skapa en serie konstnärliga möbler genom att först skapa de yttre formerna och strategiskt placera "kopplingspunkter" som sedan användes för att generera en mängd olika designutfall. Dessa utfall skapades genom 3D-utskrifter med SLA-teknik för att visualisera formen, och varje design bearbetades digitalt till fulländning.

Kollektionen Singularity är ett resultat av ett samarbete mellan mänsklig kreativitet och AI-teknologi. Precisionsskurna stålpaneler innehåller intrikata, organiska former och belyser kontrasten mellan design- och tillverkningsprocesserna. Varje del i den begränsade upplagan är noggrant designad och tillverkad i Duffy Londons studio i östra London.

Inredningsföretaget har också skapat en visuell kontrast inom kollektionen genom att erbjuda två unika finishalternativ för varje design: en mörk kombination av matt och blank svart, och en ljus kombination av strålande vitt, borstat rostfritt stål och spegelpolerat guld.

bild
Bordet finns i begränsat antal med endast tolv unika utgåvor. Foto: Duffy London
bild
Kollektionen finns i två finishalternativ. Foto: Duffy London
bild
Inspirationen kommer från flyg- och rymdindustrin. Foto: Duffy London