Fyra nya färgskalor för inomhusbruk lanseras

Till vänster BLÅA 191 Lycke Arktis83 och Snickeri Kaveldun84 Duva82 / till höger BEIGE 329 Lycke tapet Snickeri Mandel 80. Foto: Lycke Färg

Lycke Färg lanserar sin senaste inomhusfärgkarta, som innehåller 16 populära och tidlösa kulörer. Den nya färgkartan inspirerar till kreativa kontraster och kompletteras av tolv nya tapetmönster från företaget. De utvalda färgsättningsproffsen från Happy Homes butiker har bidragit till att ta fram färgkartan, medan inredningsstylisten och setdesignern Fanny Hamlin har skapat bilderna.

– Vi ville addera fler kulörer till vårt redan breda sortiment. Vi hade som vision att hitta kulörer som vi tror kommer hålla över tid, som vi vet är populära hos våra kunder och som man i butik vill jobba med och tipsa kunderna om, säger Ylva Widegren marknadschef på Happy Homes.

bild
Till vänster: GRÅA 296 Lycke Tapet, SnickeriVitmossa71 / Till höger:  BEIGE 105 Lycke Sandstrand79, Snickeri Siden78 Mandel 80 Foto: Lycke Färg
bild
Till vänster:  GRÖNA 035 Lycke SoftSalvia73 Snickeri Vitmossa71 Tallbacke74 Näverlav72 / Till höger: BLÅA 266 Lycke Snickeri Bord Kaveldun84 Pall Duva82 Foto: Lycke Färg

Färgkartan är uppdelad i fyra kulörfamiljer: grön, grå, beige och blå. Varje familj följer samma struktur med en ljusare ton, en varmare ton, en svalare ton och en accentfärg med extra karaktär.

– Idag ser vi att det finns så många kulörtrender och stilar som lever parallellt. Vi ser därför ett större värde i att välja ut mer tidlösa kulörer som går att kombinera per kulörfamilj eller lite som man önskar såklart. I färgkartan återfinns lugna och ljusa toner som fungerar i alla rum och är lätta att skapa kontraster med. Om man ändå ska plocka ut en nyans som är lite extra populär just nu så ser vi mycket sökningar på grönt både på Google och på vår hemsida. Grönt har en förmåga att få oss mer avslappnade och harmoniska, perfekt för ett rum där vi vill stressa ned, sovrum som vardagsrum, fortsätter Ylva.

Lycke Färg och Fanny Hamlin strävar efter att skapa en färgkarta som, med hjälp av sina miljöer och kulörer, inspirerar till modigt användande och utforskande av färg. Målet är att uppmuntra till oväntade och spännande färgkombinationer.

– Jag älskar när färger möts och helt plötsligt känns självklara och harmoniska tillsammans. Personligen gillade jag verkligen att jobba med de blå kulörerna i den här färgkartan och den instickande kulören Kaveldun gav mig väldigt mycket inspiration. Men min favoritkulör är nog ändå Mandel. En fin och lugn kulör med det perfekta insticket av mjukt rosa, berättar Fanny Hamlin.

bild
Till vänster: GRÅA 083 Lycke Storm50 Snickeri LymeStoneWhite40 Rök75 Skygga76 / Till höger: GRÖNA 003 Lycke SoftSalvia73 Snickeri Vitmossa71 Tallbacke74 Näverlav72 Foto: Lycke Färg