Ledare- Ett år fyllt av inspiration och kreativitet

Brasserie Hotel Draken. Den storskaliga drake av metallväv som hänger i taket har belysts med åttio strålkastare. Foto: Tania Susulovska

Välkommen till årets sista utgåva av Modern Interiör. När vi närmar oss slutet på detta år vill vi tacka branschen för ett händelserikt och inspirerande 2023. Det har varit ett år fyllt av spännande inredningsprojekt och innovativa koncept, där kreativiteten hos designers och arkitekter har gett inspiration att våga tänka utanför ramarna.

Trevlig läsning! Amanda Hardwick, Chefredaktör

I denna utgåva vill vi också lyfta fram aktuella textiltrender med färgstark  och geometrisk elegans, som vi kommer få se mer av under 2024. Textilutbudet är mångfasetterat och spännande. Vi ser vilda och abstrakta tyger, mattor och tapeter med naturen som en stor inspirationskälla.
 
Vi presenterar även ett spännande projekt i Göteborg. Nyligen invigda Hotel Draken är mer än bara en plats att övernatta på. Det är en resa genom konstnärlig design och resultatet är en unik och minnesvärd atmosfär, där textilier och ljussättning spelar en avgörande roll. En av de mest imponerande aspekterna är omsorgen om detaljerna. Dämpade bakgrundsfärger bildar en elegant fond som lyfter fram varje möbelgrupps individuella karaktär.
 
Nu blickar vi framåt. Ett av de stora evenemangen som står för dörren är Stockholm Furniture Fair 2024, en höjdpunkt inom designbranschen som äger rum 6-10 februari. Projektchefen för Stockholm Furniture Fair, Hanna Nova Beatrice, betonar mässans roll som en gemensam plattform. Förutom att upptäcka nya möbel och designföretag stöttas även unga företag och lokal produktion, vilket är avgörande för den svenska industrin. Mässan kommer innehålla en imponerande lista med utställare, både återkommande och nya, som representerar designvärldens framtid och mångfald.