Ny keramikkollektion med rötter i 70-talets Öland

I den nya kollektion bibehålls samma avskalade grunddesign och tydliga 60-tals influenser som tidigare, men en mer bearbetad relief yta samt en större variation i färg adderats. Foto: Grandpa x Paradis

Grandpa har haft ett långvarigt partnerskap med keramikstudion Paradisverkstaden sedan 2019, där de gemensamt skapade en unik kollektion för Life-sortimentet. De fortsätter att utveckla och förnya sina designer genom att inkludera reliefer och bredda färgspektrumet. Varje produkt i kollektionen är unik i sin färgsättning samtidigt som de harmonierar i en sammanhängande estetik.

Paradisverkstaden, grundad på Öland 1975 av Eva och Olof Paradis, tillverkar allt från små föremål till storslagna skulpturer i sin verkstad. Butiken i närheten har blivit en populär destination på ön, där besökare kan delta i olika evenemang och utställningar.

Samarbetet mellan Grandpa och Paradisverkstaden började 2019 och nu, efter fyra år, fördjupas engagemanget genom att tillsammans med Eva och Olof Paradis döttrar, Hannah och Moa, utveckla och förbättra designen. 

Den senaste kollektion behåller vi den stilrena grunddesignen och influenserna från 60-talet samtidigt som detaljerade reliefer och en bredare färgskala läggs till. Varje produkt är individuellt glaserad i färger som rosa, havre, träbrun och ockra. Produkterna i kollektionen är unika men ändå sammanlänkade, alla bär de tydliga kännetecken från både varandra och Grandpa. De är präglade av den sandfärgade leran och dess karakteristiska lavafläckar som framträder genom glasyrerna.

Det är en dröm att kliva in i Paradisverkstadens studio på Öland och få vara med att skapa tillsammans med Eva, Hannah och Moa. Det är en otroligt kreativ och inbjudande plats och hantverket deras drejare utför är otroligt imponerande. Den här gången har vi lekt med strukturer och relief samt färger på glasyrer. Resultatet är en mer lekfull kollektion i mindre skala som vi är väldigt stolta över. Den visar det som Grandpa står för - tidlöshet och kvalitet.”
Susanna Månsson, Marketing Manager på Grandpa

b
Varje produkt har en alldeles egen glasyr i färger såsom rosa, havre, träbrun och ockra. Foto: Grandpa x Paradis
b
Döttrarna till Paradisverkstadens Eva och Olof vidareutveckla den tidigare designen. Döttrarna, Hannah och Moa, är idag främst ansvariga för verksamheten i vilken varje familjemedlem har utvecklat sitt egna, unika formspråk. Foto: Grandpa x Paradis

 

b
Kollektionen består av sju olika produkter  Foto: Grandpa x Paradis
b
Numera kan man, utöver verkstaden, också besöka olika typer av event och utställningar i lokalen Foto: Grandpa x Paradis

 

b
I verkstaden tillverkas allt från mindre föremål till större skulpturer Foto: Grandpa x Paradis