Nya Stella lyser upp decembermörkret

 Stella med design av Monica Förster Foto: SMD Design

SMD Design, ett familjeägt företag inom design med tillverkning i Småland, introducerar nu sin senaste skapelse, elljusstaken Stella. Elljusstaken är designad av den berömda Monica Förster och markerar nästa steg i samarbetet mellan SMD Design och Monica Förster Design Studio.

Stella elljusstaken tillverkas i Småland med sandgjuten aluminium och erbjuds i två utföranden: antingen rå aluminium eller med en lackad mattsvart yta. Den är utrustad med varmvit LED-belysning och finns i två varianter med fem eller sju ljuspunkter.

"Med Stella valde vi att framhäva de delningslinjer som ofrånkomligt uppstår vid gjutning. Genom att göra delningslinjen till en medveten detalj vill vi skapa transparens i produktionen och lyfta det vackra i gjutprocessen. Vi inspirerades av skiftnycklar och andra verktyg, vars accentuerade kanter på samma gång skapar en tydlig estetisk igenkänning, som skapar styrka i materialet. En hyllning av metallens förvandling från flytande till fast form och av dess styrka. Denna hyllning manifesteras i en minimalistisk adventsljusstake som bär en historia av metallhantverk", säger Monica Förster.

b
SMD Design lanserar elljusstaken Stella Foto: SMD Design
b
Elljusstaken är formgiven av Monica Förster Foto: SMD Design
b
Elljusstaken finns i två olika varianter – rå aluminium eller mattsvart lack. Foto: SMD Design