Oväntat kliv från trä till modernt twistad glaskonst

Piscis och designern Matilda Hunyadi. Foto: Glasets Hus i Limmared

ELLE Decorations "Årets Möbel" vinnare, känd för sina träskapelser, tar nu ett oväntat steg från trä till glas med en ny kollektion som utmanar traditionen. Kollektionen går under namnet "Piscis Couture," och har en känsla av 80-talets estetik, couture-mode och inslag av havets djurliv. 

I en oväntad och spännande riktning tar förra årets vinnare av ELLE Decorations "Årets Möbel" steget från trä till glas. Den skickliga möbeldesignern, känd för sina träskapelser, presenterar nu en kollektion inspirerad av en 1700-tals likörflaska.

b
Piscis Couture Foto: Oloh Händén
b
Designern Matilda Hunyadi med sina skapelser; vasen Piscis Couture och trästolen Bacatus. Foto: Oloh Händén

 

b
Sloydlab Piscis Couture. Foto: Gustav Wijk

"Piscis Couture" representerar inte bara möbler; det är konst formad av erfarna händer och inspirerad av historien. Kollektionen speglar en förening av tradition och modernitet och öppnar upp nya möjligheter inom möbeldesignens värld.

Den industriella designern Matilda Hunyadi som står bakom kollektionen, beskriver glaset som "magiskt" och framhåller den "super dramatiska" processen. "Det passar perfekt in i min visuella fantasivärld. Att arbeta med en så erfaren glaskonstnär som Bevan är fantastiskt!" tillägger hon.

Kollektionen är blåst i samarbete med Bevan Taka som är en glaskonstnär i världsklass från Nya Zeeland och Glasets Hus i Limmared.

Glasets Hus i Limmared, känt för sin expertis inom glastillverkning, har också varit en viktig samarbetspartner i detta projekt. 

b
Kollektionen är blåst i samarbete med Bevan Taka som är en glaskonstnär från Nya Zeeland. Foto: Gustav Wijk