Flare - Nyskapande ljuseffekter, färger och material

Flare Collection Foto: Todd Merrill Studio, NYC

Flare är en ny kapselkollektion av Draga & Aurel som debuterade på Design Miami/ och Salon Art + Design i New York. Kollektionen är exklusiv för Todd Merrill Studio och utforskar färg och ljusbrytning genom det unika akrylmaterialen Lucite.

Kollektionen består av sju varianter av soffbord och en totem-skulptur helt tillverkade av handbearbetat Lucite och den representerar resultatet av en passionerad studie av material och dess färg- och ljuspotential. Draga & Aurel är kända för sina konstnärliga insatser med epoxiharts och valde här Lucite och samarbetet med skickliga hantverkare vid Comosjön, Italien.

b
Flare Collection. Foto: Todd Merrill Studio, NYC

Inspirationen hämtades från den sydkoreanska konstnären Jiyong Lees tredimensionella färgstudier och Vasa Mihichs komplexa kompositions-teknik för akrylskulpturer. Genom att använda färgade Lucite-ark i olika former och tjocklekar skapas intressanta nyanser. Bitarna klipps och limmas sedan ihop för att skapa en överraskande ljuseffekt på varje objekt, vilket blir en visuell upplevelse för betraktaren.

Resultatet är mångsidiga objekt som förändras från varje vinkel och förmedlar konceptet av en flare - symboliserande intuition, uppenbarelse och upptäckt.

b
Flare coffee table. Foto: Draga & Aurel
b
Färgade Lucite-ark i olika former och tjocklekar kombineras för att skapa spännande nyanser. Foto: Todd Merrill Studio, NYC

 

b
Flare totem. Foto: Draga & Aurel