Sett på mässan: Claesson Coivisto Rune

Reform och Eline. Foto: Edsbyn

Under årets upplaga av Stockholm Furniture Fair presenterar möbelföretaget Edsbyn och Reform hyllsystemet Reform och arbetsstolen Eline, båda skapade i samarbete med Claesson Koivisto Rune.

Reform

Det innovativa hyllsystemet Reform tar sin designinspiration från de geometriska mönstren som pryder fasaderna på skyskrapor. Designen utforskar kuber och rätblock som kan konstrueras i olika riktningar på väggen eller placeras fristående på golvet. Reform utmärker sig genom sin anpassningsbara karaktär, där användaren kan välja mellan en öppen eller stängd baksida. Hyllsystemet tillverkas av spillmaterial som samlas ihop från produktionen av olika möbelkollektioner. 

b
Designen är en lek med kuber och rätblock som kan byggas i alla riktningar på väggen eller stå fristående på golvet. Foto: Edsbyn
b
Med inspiration från husfasader. Foto: Edsbyn

Eline

Edsbyn och Claesson Koivisto Rune presenterar tillsammans arbetsstolen Eline. Den sviktande stolen har en mycket tunn silhuett och lätt design samt ett formpressat sittskal. Eline finns tillgänglig med olika stativ och i ett variationsrikt färgutbud.

b
Stolen tillverkas med olika stativ och i olika färger.  Foto: Edsbyn
b
Det som utmärker stolen är dess tunna silhuett och lätthet. Foto: Edsbyn