String lanserar modulära Relief

Relief lanserades på Stockholm Furniture Fair 2024. Foto: String Furniture

String Furniture presenterar en nyhet vid namn Relief. Det är ett modulärt system skapat av TAF Studio. Systemet består av byråer och knopplister, tillgängliga i tre storlekar och fem färger och kan kopplas ihop och anpassas efter behov och utrymme.

Relief är tillverkat av MDF och aluminium. Samtliga delar, inklusive baksidan av byråmodulerna, är designade för att kunna placeras både som en fristående möbel och som del av större grupper eller rumsavdelare. Kollektionen möjliggör olika kombinationer och anpassningar baserat på rummets krav, från en enkel placering längs en vägg till ett helt frittstående system med byråer i olika höjder och färger.

Till skillnad från konventionella byråer är Relief-kollektionens byråers baksida avsiktligt designad för att möjliggöra placering mitt i ett rum, där de kan fungera som sideboard eller som en diskret rumsavdelare med inbyggd förvaring.

b
Seriens färger är grå, orange, vit, beige och ask. Foto: String Furniture
b
Relief levereras i flatpack och monteras upp på plats. Foto: String Furniture
b
Designer: Mattias Ståhlbom. Foto: String Furniture

– Serien är enkelt elegant och subtil i sin design. Det är lätt att förstå hur möbeln används och den ska vara lätt att integrera och kombinera i olika miljöer och sammanhang. Det var också viktigt att produkterna i serien utstrålar enkla men äkta material, säger Mattias Ståhlbom, designer och medgrundare TAF Studio.

Kollektionens namn anspelar på fronternas kantlist, som skapar en relief-effekt och ett distinkt grafiskt uttryck. 

TAF Studio har valt ut en palett med fem färger som är väl synkroniserade – vilket gör det möjligt att kombinera olika färger för ett ännu personligare uttryck om systemet utökas. Färgerna som presenteras är grå, orange, vit, beige och ask.

– Relief är en rakt igenom svensk produkt, designad och tillverkad i Sverige av högklassiga svenska material i en fabrik med ett stort miljötänk, säger Bo Hellberg.

b
Baksidan av byråerna är utformade för att kunna placeras mitt i ett rum och fungera som sideboard eller för att användas som en rumsavdelare med integrerad förvaring. Foto: String Furniture
b
Kollektionens anpassningsmöjligheter gör att den följa med genom livet och växa, krympa och delas upp beroende på interiör, utrymme och önskemål. Foto: String Furniture